Skip Ribbon Commands
Skip to main content
SharePoint
Team Site > vuodeosastot ja kotisairaala

Vuodeosastot ja kotisairaala
Kerava_kuvituskuvat_1100x300-vuodeosasto_kotisairaanhoito.png

VUODEOSASTOT

Kaikilla osastoilla potilaille tai asukkaille nimetään omahoitaja ja työskennellään moniammatillisen toimintamallin mukaisesti.

Kuntouttavan hoidon osasto 1

40-paikkainen kuntouttavan hoidon osasto sijaitsee terveyskeskuksen 2. kerroksessa (sisääntulo B-ovesta) ja siellä hoidetaan sekä pitkäaikaista että lyhytaikaista hoitoa ja kuntoutusta tarvitsevia potilaita.  

Akuuttihoidon osasto 2

37-paikkainen akuuttihoidon osasto sijaitsee terveyskeskuksen 2. kerroksessa (sisääntulo B-ovesta) ja siellä hoidetaan äskettäin sairastuneita ja potilaat tulevat osastolle jatkohoitoon pääasiassa erikoissairaanhoidon yksiköistä, terveyskeskuspäivystyksestä tai kotoa. 

Hoivaosasto Helmiina

40-paikkainen hoivaosasto sijaitsee terveyskeskuksen 2. kerroksessa (sisääntulo A-ovesta). Osastolla tuetaan ja edistetään asukkaiden toimintakykyä ja terveyttä kodinomaisissa puitteissa. Hoivaosastolla järjestetään sekä pitkäaikaista että lyhytaikaista hoivaosastotasoista laitoshoitoa ja lisäksi siellä järjestetään pääsääntöisesti omaishoidettaville hoitojaksot omaishoitajien lakisääteisten vapaiden ajaksi.

Vierailuajat

Osastoilla 1 ja 2 voi vierailla klo 13.00 - 18.30 ja Helmiinassa klo 13.00-19.00. Muina aikoina vierailut on sovittavissa henkilökunnan kanssa erikseen. Toivomme vierailijoiden välttävän hajusteita sekä tuliaisiksi tuotavia tuoksuvia kukkia ja palavia kynttilöitä turvallisuuden ja allergioiden vuoksi.

KOTISAIRAALA

 Kotisairaala tarjoaa ympärivuorokautista sairaalatasoista hoitoa yli 16-vuotiaille heidän kotonaan. Potilaat tulevat pääasiassa terveyskeskuksen päivystyksestä, osastoilta sekä erikoissairaanhoidosta.

Kotisairaala sijoittuu hallinnollisesti akuuttihoidon osaston yhteyteen, jossa on myös tukiosastopaikka kotisairaalan potilaille tarvittaessa. Kotisairaalassa työskentelee kerrallaan 1-2 sairaanhoitajaa. Kotisairaalan oma lääkäri on paikalla virka-aikaan maanantaista torstaihin ja muina aikoina lääkäri on konsultoitavissa puhelimitse.

Kenelle?

Ensisijaisia potilasryhmiä ovat saattohoitopotilaat, kipupotilaat ja suonensisäistä antibioottihoitoa tarvitsevat potilaat. Kotisairaala toimii tarvittaessa myös Keravan alueen hoivakodeissa.

YHTEYSTIETOJA

Käyntiosoite
Keravan terveyskeskus
Metsolantie 2 , 2. kerros

Puhelinnumeroita

Kuntouttavan hoidon osasto 1
Hoitoon liittyvät asiat: 040 318 3608

Akuuttihoidon osasto 2
Hoitoon liittyvät asiat: 040 318 3282

Kotisairaala
Hoitoon liittyvät asiat: 040 318 3102

Helmiina
Hoitoon liittyvät asiat: 040 318 3333

TERVEYSKESKUKSEN 2. KERROS

Asset 6@2x.pngAsset 5@2x.png