Skip Ribbon Commands
Skip to main content
SharePoint
Team Site > Osastot ja kotisairaala

Osastot ja kotisairaala
Kerava_kuvituskuvat_1100x300-vuodeosasto_kotisairaanhoito.png

OSASTOT

Kaikilla osastoilla potilaille tai asukkaille nimetään omahoitaja ja työskennellään moniammatillisen toimintamallin mukaisesti.

Kun tulet hoidettavaksi osastollemme, otathan mukaasi vain välttämättömät henkilökohtaiset tavarasi. Rahat ja arvoesineet pyydämme jättämään kotiin osastolla olon ajaksi.

Kuntouttavan hoidon osasto

36-paikkainen kuntouttavan hoidon osasto sijaitsee terveyskeskuksen 2. kerroksessa (sisääntulo B-ovesta) ja siellä hoidetaan sekä pitkäaikaista että lyhytaikaista hoitoa ja kuntoutusta tarvitsevia potilaita. Päivittäisiin toimintoihin liittyvä kuntoutus on osa perustehtävää ja osastolla arkisin työskentelevä fysioterapeutti huolehtii toiminnallisesta kuntoutuksesta.  

Akuuttihoidon osasto

Akuuttihoidon osasto sijaitsee terveyskeskuksen 2. kerroksessa (sisääntulo B-ovesta) ja siellä hoidetaan äskettäin sairastuneita ja potilaat tulevat osastolle jatkohoitoon pääasiassa erikoissairaanhoidon yksiköistä, terveyskeskuspäivystyksestä tai kotoa. Akuuttihoidon osastolla on 34 paikkaa akuuttia hoitoa tarvitseville potilaille sekä yksi paikka kotisairaalan potilaille.

Hoivaosasto Helmiina

36-paikkainen hoivaosasto sijaitsee terveyskeskuksen 2. kerroksessa (sisääntulo D-ovesta, seuraa opasteita hisseille). Osastolla tuetaan ja edistetään asukkaiden toimintakykyä ja terveyttä kodinomaisissa puitteissa. Hoivaosastolla järjestetään sekä pitkäaikaista että lyhytaikaista hoivaosastotasoista laitoshoitoa ja lisäksi siellä järjestetään pääsääntöisesti omaishoidettaville hoitojaksot omaishoitajien lakisääteisten vapaiden ajaksi.

Vierailuajat

Sekä kuntouttavan hoidon osastolla että akuuttihoidon osastolla voi vierailla päivittäin klo 13.00 - 18.30 ja Helmiinassa päivittäin klo 13.00-19.00.

Muina aikoina vierailut on sovittavissa henkilökunnan kanssa erikseen.
Toivomme vierailijoiden välttävän hajusteita sekä tuliaisiksi tuotavia tuoksuvia kukkia ja palavia kynttilöitä turvallisuuden ja allergioiden vuoksi.

KOTISAIRAALA

Kotisairaala tarjoaa ympärivuorokautista sairaalatasoista hoitoa yli 16-vuotiaille heidän kotonaan. Potilaat tulevat pääasiassa terveyskeskuksen päivystyksestä, osastoilta sekä erikoissairaanhoidosta.

Kotisairaala sijoittuu hallinnollisesti akuuttihoidon osaston yhteyteen, jossa on myös tukiosastopaikka kotisairaalan potilaille tarvittaessa. Kotisairaalassa työskentelee kerrallaan 1-2 sairaanhoitajaa. Kotisairaalan oma lääkäri on paikalla virka-aikaan maanantaista torstaihin ja muina aikoina lääkäri on konsultoitavissa puhelimitse.

Kenelle?

Ensisijaisia potilasryhmiä ovat saattohoitopotilaat, kipupotilaat ja suonensisäistä antibioottihoitoa tarvitsevat potilaat. Kotisairaala toimii tarvittaessa myös Keravan alueen hoivakodeissa.

YHTEYSTIETOJA

Käyntiosoite
Keravan terveyskeskus
Metsolantie 2 , 2. kerros

Puhelinnumeroita

Kuntouttavan hoidon osasto
Hoitoon liittyvät asiat: 040 318 3608

Akuuttihoidon osasto
Hoitoon liittyvät asiat: 040 318 3282

Kotisairaala
Hoitoon liittyvät asiat: 040 318 3102

Helmiina
Hoitoon liittyvät asiat: 040 318 3333

TERVEYSKESKUKSEN 2. KERROS

Asset 6@2x.pngAsset 5@2x.png