Skip Ribbon Commands
Skip to main content
SharePoint
Team Site > vuodeosastot ja kotisairaala

Vuodeosastot ja kotisairaala
Kerava_kuvituskuvat_1100x300-vuodeosasto_kotisairaanhoito.png

VUODEOSASTOT

Kaikilla osastoilla potilaille tai asukkaille nimetään omahoitaja ja työskennellään moniammatillisen toimintamallin mukaisesti.

Kuntouttavan hoidon osasto

37-paikkainen kuntouttavan hoidon osasto sijaitsee terveyskeskuksen 2. kerroksessa (sisääntulo B-ovesta) ja siellä hoidetaan sekä pitkäaikaista että lyhytaikaista hoitoa ja kuntoutusta tarvitsevia potilaita. Päivittäisiin toimintoihin liittyvä kuntoutus on osa perustehtävää ja osastolla arkisin työskentelevä fysioterapeutti huolehtii toiminnallisesta kuntoutuksesta.   

Akuuttihoidon osasto

37-paikkainen akuuttihoidon osasto sijaitsee terveyskeskuksen 2. kerroksessa (sisääntulo B-ovesta) ja siellä hoidetaan äskettäin sairastuneita ja potilaat tulevat osastolle jatkohoitoon pääasiassa erikoissairaanhoidon yksiköistä, terveyskeskuspäivystyksestä tai kotoa.
 

Hoivaosasto Helmiina

40-paikkainen hoivaosasto sijaitsee terveyskeskuksen 2. kerroksessa (sisääntulo D-ovesta, seuraa opasteita hisseille). Osastolla tuetaan ja edistetään asukkaiden toimintakykyä ja terveyttä kodinomaisissa puitteissa. Hoivaosastolla järjestetään sekä pitkäaikaista että lyhytaikaista hoivaosastotasoista laitoshoitoa ja lisäksi siellä järjestetään pääsääntöisesti omaishoidettaville hoitojaksot omaishoitajien lakisääteisten vapaiden ajaksi.

Vierailuajat

Sekä kuntouttavan hoidon osastolla että akuuttihoidon osastolla voi vierailla klo 13.00 - 18.30 ja Helmiinassa klo 13.00-19.00. Muina aikoina vierailut on sovittavissa henkilökunnan kanssa erikseen. Toivomme vierailijoiden välttävän hajusteita sekä tuliaisiksi tuotavia tuoksuvia kukkia ja palavia kynttilöitä turvallisuuden ja allergioiden vuoksi.

KOTISAIRAALA

Kotisairaala tarjoaa ympärivuorokautista sairaalatasoista hoitoa yli 16-vuotiaille heidän kotonaan. Potilaat tulevat pääasiassa terveyskeskuksen päivystyksestä, osastoilta sekä erikoissairaanhoidosta.

Kotisairaala sijoittuu hallinnollisesti akuuttihoidon osaston yhteyteen, jossa on myös tukiosastopaikka kotisairaalan potilaille tarvittaessa. Kotisairaalassa työskentelee kerrallaan 1-2 sairaanhoitajaa. Kotisairaalan oma lääkäri on paikalla virka-aikaan maanantaista torstaihin ja muina aikoina lääkäri on konsultoitavissa puhelimitse.

Kenelle?

Ensisijaisia potilasryhmiä ovat saattohoitopotilaat, kipupotilaat ja suonensisäistä antibioottihoitoa tarvitsevat potilaat. Kotisairaala toimii tarvittaessa myös Keravan alueen hoivakodeissa.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Keravan kotisairaalan toiminnassa muutoksia heinäkuussa

Keravan kotisairaala toimii supistetusti ajalla 4.7‒2.8.2020. Kyseisenä aikana toimintaa on vain arkisin virka-aikana, jolloin toimintamme keskittyy palliatiivisten potilaiden voinnin tukemiseen. Infektiopotilaiden hoidosta vastaa Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän kotisairaala, omien resurssiensa puitteissa.

Saattohoitovaiheessa olevat sairaalahoitoa tarvitsevat potilaat ohjataan Keravan terveyskeskuksen akuuttihoidon osastolle, joka toimii kotisairaalan asiakkaiden tukiosastona. 

Asiakkaat voivat tarvittaessa ottaa yhteyttä ilta- ja yöaikaan sekä viikonloppuisin saadakseen ohjeita ja neuvoja. Yhteydenotot kotisairaalaan/akuuttihoidon osastolle supistuksen aikana onnistuvat kotisairaalan tavanomaisen puhelinnumeron kautta, joka on 040 318 3102.

Lisätietoja tarvittaessa antaa apulaisosastonhoitaja Piri Eriksson p. 040 318 3327 tai akuuttihoidon osaston ja kotisairaalan esimies Petra Stenberg p. 040 318 3281.

YHTEYSTIETOJA

Käyntiosoite
Keravan terveyskeskus
Metsolantie 2 , 2. kerros

Puhelinnumeroita

Kuntouttavan hoidon osasto
Hoitoon liittyvät asiat: 040 318 3608

Akuuttihoidon osasto
Hoitoon liittyvät asiat: 040 318 3282

Kotisairaala
Hoitoon liittyvät asiat: 040 318 3102

Helmiina
Hoitoon liittyvät asiat: 040 318 3333

TERVEYSKESKUKSEN 2. KERROS

Asset 6@2x.pngAsset 5@2x.png