Skip Ribbon Commands
Skip to main content
SharePoint
Team Site > terveyskeskus päivystys
Päivystys
Kerava_kuvituskuvat_1100x300-paivystys.png 

MILLOIN PÄIVYSTYKSEEN?

Päivystys on tarkoitettu potilaille, jotka tarvitsevat välitöntä arviointia ja hoitoa äkillisen sairastumisen, vamman tai kroonisen sairauden vaikeutumisen vuoksi. Tällöin kyse on tilanteesta, jonka hoitoa ei voida siirtää seuraavaan päivään.

Soita ennen virka-ajan ulkopuoliseen päivystykseen hakeutumista numeroon 116 117 (maksuton).

MITEN PÄIVYSTYS TOIMII?

Jos sinulla on koronavirustautiin sopivia oireita, kulje päivystykseen D-oven kautta

Keravan terveyskeskuksen epidemiapäivystys palvelee osoitteessa Metsolantie 2, kulku D-oven kautta.

Jos sinulla on flunssaan liittyviä oireita esim. nuha, yskä, kurkkukipu, lihassärky, ripuli tai kuume ja tarvitset hoitajan tai lääkärin vastaanottoa, tulee sinun hakeutua terveyskeskuksen epidemiapäivystykseen, joka sijaitsee Metsolantie 2 D-ovella (entinen neuvolan sisäänkäynti).

Epidemiapäivystykseen on hyvä varata aika ajanvarausnumerostamme 09 2949 3456 ma-to klo 8-16 ja pe 8-14. Jos puhelinpalvelu on ruuhkautunut, voit hakeutua epidemiapäivystykseen ma-pe klo 8-16 välillä.

Jos mahdollista käy ensin koronatestissä. Ajan voit varata Koronabotin kautta. Voit varata botin kautta ajan myös esimerkiksi lapsellesi. 

Terveyskeskuksen päivystys

Keravan terveyskeskuksen päivystys on auki virka-aikana klo 8-16 ja se sijaitsee Keravan terveyskeskuksessa (Metsolantie 2, C-ovi).

Keravan terveyskeskuksen päivystykseen tullaan ilman ajanvarausta ja yhteydenottoa. Vuoronumeron ottamisen jälkeen tehdään alkuarvio ja hoito aloitetaan heti, kun mahdollista. 

Potilaat hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä, joten vastaanotolle pääsyä voi joutua odottamaan. Jonotusaika on pääsääntöisesti 60-70 min. Voit tarkistaa päivystyksen kävijämäärät eri vuorokaudenaikoina täältä.

Päivystyksessä työskentelee sairaanhoitajia ja lääkäreitä. Yleisiä ja lievempiä oireita, kuten flunssaan, vatsatauteihin, silmätulehduksiin, pieniin vammoihin ja tapaturmiin sekä hyönteisten pistoihin liittyviä oireita tutkitaan sairaanhoitajan vastaanotolla. Sairaanhoitaja voi kirjoittaa tarvittaessa sairauslomatodistuksen enintään kolmelle päivälle. Lääkäri on konsultoitavissa kaikissa tilanteissa, jos tarve vaatii.

Omaisen voinnin tiedustelut

Jos omaisenne on tuotu päivystykseen, voitte tiedustella omaisenne tilannetta soittamalla kaupungin vaihteeseen 09 29491 ja pyytämällä yhdistämään päivystykseen.

HÄTÄNUMERO 112 JA ENSIHOITO

Hätätilanteet tai epäily hätätilanteesta, kuten elottomuus, äkillinen hengitysvaikeus, kova rintakipu, tajunnan häiriöt, halvausoireet, pitkittynyt kouristelu sekä vakavat vammat.

  • Hätätilanteessa soita 112. Hätäkeskus lähettää tarvittaessa paikalle ensihoidon eli ambulanssin
  • Ensihoito on tarkoittu vain vakaviin ja äkillisiin sairastapauksiin ja vammoihin.
  • Turha soitto hätäkeskukseen saattaa viivästyttää hädässä olevan henkilön avunsaantia kohtalokkain seurauksin.

VIRKA-AJAN ULKOPUOLINEN PÄIVYSTYS

​Iltaisin, öisin, viikonloppuisin ja juhlapyhinä keravalaisten potilaiden päivystys on järjestetty Vantaan terveyskeskuspäivystyksessä, Peijaksen sairaalassa, osoitteessa Sairaalakatu 1, Vantaa.

PÄIVYSTYSAPU 116 117

Numeroon 116 117 soitetaan ennen virka-ajan ulkopuoliseen päivystykseen hakeutumista. Päivystysavusta voi myös kysyä neuvoja äkillisiin terveysongelmiin. Sinut ohjataan oikeaan hoitopaikkaan tai saat ohjeita itsehoitoon. Palvelu on maksuton.

Päivystysapu palvelee ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Mikäli puheluun ei pystytä heti vastaamaan, palveluun voi jättää takaisinsoittopyynnön. 

Henkeä uhkaavissa tilanteissa (esim. kova rintakipu, hengitysvaikeus, tajuttomuus, halvausoireet, kouristelu) soita hätänumeroon 112.

         

MYRKYTYSTIETOKESKUS

Äkillisten mykytysten ehkäisyyn ja hoitoon liittyviin kysymyksiin vastaa Myrkytyskeskus numerossa 0800 147 111 (maksuton, palvelulee 24/7)

APUA TERVEYSONGELMIIN 

Vähäiset sairaudet ja pienet tapaturmat, kuten flunssa, äkillisesti alkanut vatsatauti, pienet nyrjähdykset, pienet revähdykset ja pienet haavat voi monesti hoitaa omatoimisesti.

Hoito-ohjeita on saatavissa seuraavista verkkopalveluista:
terveyskirjasto.fi
terveyskylä.fi
omaolo.fi

Oireita voi helpottaa ilman reseptiä apteekista saatavilla lääkkeillä.

Tarvittaessa saat neuvoja ma-to klo 8-15 sekä pe 8-14 terveyskeskuksen puhelinpalvelun numerosta (09) 2949 3456 tai sen ollessa suljettuna numerosta 116 117.

PÄIVYSTYKSESSÄ HOIDETAAN ÄKILLISESTI SAIRASTUNEITA ILMAN AJANVARAUSTA

Artboard 1@2x.png