Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint
Työryhmäsivusto > terveyskeskus päivystys
Päivystys
Kerava_kuvituskuvat_1100x300-paivystys.png 

MILLOIN PÄIVYSTYKSEEN?

Päivystys on tarkoitettu potilaille, jotka tarvitsevat välitöntä arviointia ja hoitoa äkillisen sairastumisen, vamman tai kroonisen sairauden vaikeutumisen vuoksi. Tällöin kyse on tilanteesta, jonka hoitoa ei voida siirtää seuraavaan päivään.

MITEN PÄIVYSTYS TOIMII?

Keravan terveyskeskuksen päivystys on auki virka-aikana klo 8-16 ja se sijaitsee Keravan terveyskeskuksessa (Metsolantie 2, C-ovi).

Päivystykseen tullaan ilman ajanvarausta ja yhteydenottoa. Vuoronumeron ottamisen jälkeen tehdään alkuarvio ja hoito aloitetaan heti, kun mahdollista. 

Potilaat hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä, joten vastaanotolle pääsyä voi joutua odottamaan. Jonotusaika on pääsääntöisesti 60-70 min. Voit tarkistaa päivystyksen kävijämäärät eri vuorokaudenaikoina täältä.

Päivystyksessä työskentelee sairaanhoitajia ja lääkäreitä. Yleisiä ja lievempiä oireita, kuten flunssaan, vatsatauteihin, silmätulehduksiin, pieniin vammoihin ja tapaturmiin sekä hyönteisten pistoihin liittyviä oireita tutkitaan sairaanhoitajan vastaanotolla. Sairaanhoitaja voi kirjoittaa tarvittaessa sairauslomatodistuksen enintään kolmelle päivälle. Lääkäri on konsultoitavissa kaikissa tilanteissa, jos tarve vaatii.

VIRKA-AJAN ULKOPUOLINEN PÄIVYSTYS

​Iltaisin, öisin, viikonloppuisin ja juhlapyhinä keravalaisten potilaiden päivystys on järjestetty Vantaan terveyskeskuspäivystyksessä, Peijaksen sairaalassa, osoitteessa Sairaalakatu 1, Vantaa.

TERVEYSNEUVONTA 24/7

Hyksin terveysneuvontapuhelin palvelee Keravalaisia 24 tuntia vuorokaudessa vuoden kaikkina päivinä numerossa (09) 87 10023

Terveysneuvonnan piiriin kuuluu

  • yleinen terveyden- ja sairaanhoidon neuvonta
  • yksilöllinen terveyden- ja sairaanhoidon neuvonta ja hoidon tarpeen arviointi
  • yleinen sosiaalipalvelujen neuvonta
  • väestön yleinen neuvonta erityistilanteissa

Vakavassa, henkeä uhkaavassa sairaustapauksessa ota aina yhteyttä valtakunnalliseen hätänumeroon 112.             

PÄIVYSTYKSESSÄ HOIDETAAN ÄKILLISESTI SAIRASTUNEITA ILMAN AJANVARAUSTA

Artboard 1@2x.png