Skip Ribbon Commands
Skip to main content
SharePoint
Team Site > terveyskeskus päivystys
Akuutti
Kerava_kuvituskuvat_1100x300-paivystys.png 

MILLOIN AKUUTTIIN?

Akuutti on tarkoitettu potilaille, jotka tarvitsevat välitöntä arviointia ja hoitoa äkillisen sairastumisen, vamman tai kroonisen sairauden vaikeutumisen vuoksi. Tällöin kyse on tilanteesta, jonka hoitoa ei voida siirtää seuraavaan päivään.

MILLOIN ASIANI ON KIIREINEN?

Keravan terveyskeskuksen akuutti on auki virka-aikana klo 8-16 ja se sijaitsee Keravan terveyskeskuksessa (Metsolantie 2, C-ovi).

Jos sinulla on akuuttiin infektioon liittyviä oireita (esim. yskää, nuhaa, kurkkukipua, kuumetta, ripulia) tai epäilet koronavirustartuntaa ja mietit päivystykseen lähtemistä, soita aina ensin  terveyskeskuksen ajanvarausnumeroon 09 2949 3456 ma–to 8-15.45 ja pe 8 -13.45 ja valitse  numero 1.

Jos sinulla on muita akuutteja oireita tai sinulle on sattunut tapaturma, voit hakeutu akuuttiin ilman ajanvarausta ja edeltävää yhteydenottoa. Vuoronumeron ottamisen jälkeen hoitaja tekee sinulle hoidon tarpeen arvioinnin.

hoidamme potilaat kiireellisyysjärjestyksessä, joten vastaanotolle pääsyä voi joutua odottamaan. Jonotusaika on pääsääntöisesti 60–70 min. 

Akuutissa työskentelee sairaanhoitajia ja lääkäreitä. Yleisiä ja lievempiä oireita, kuten flunssaan, vatsatauteihin, silmätulehduksiin, pieniin vammoihin ja tapaturmiin sekä hyönteisten pistoihin liittyviä oireita tutkitaan sairaanhoitajan vastaanotolla. Sairaanhoitaja voi kirjoittaa tarvittaessa sairaslomatodistuksen enintään kolmelle päivälle. Lääkäri on konsultoitavissa kaikissa tilanteissa, jos tarve vaatii.

Omaisen voinnin tiedustelut

Jos omaisesi on tuotu päivystykseen, voit tiedustella omaisesi tilannetta soittamalla kaupungin vaihteeseen 09 29491 ja pyytämällä yhdistämään akuuttiin.

HÄTÄNUMERO 112 JA ENSIHOITO

Hätätilanteet tai epäily hätätilanteesta, kuten elottomuus, äkillinen hengitysvaikeus, kova rintakipu, tajunnan häiriöt, halvausoireet, pitkittynyt kouristelu sekä vakavat vammat.

  • Hätätilanteessa soita 112. Hätäkeskus lähettää tarvittaessa paikalle ensihoidon eli ambulanssin
  • Ensihoito on tarkoittu vain vakaviin ja äkillisiin sairastapauksiin ja vammoihin.
  • Turha soitto hätäkeskukseen saattaa viivästyttää hädässä olevan henkilön avunsaantia kohtalokkain seurauksin.

VIRKA-AJAN ULKOPUOLINEN PÄIVYSTYS

​Iltaisin, öisin, viikonloppuisin ja juhlapyhinä keravalaisten potilaiden päivystys on järjestetty Vantaan terveyskeskuspäivystyksessä, Peijaksen sairaalassa, osoitteessa Sairaalakatu 1, Vantaa.

Soita ennen virka-ajan ulkopuoliseen päivystykseen hakeutumista numeroon 116 117 (maksuton).

PÄIVYSTYSAPU 116 117

Soita numeroon 116 117  ennen virka-ajan ulkopuoliseen päivystykseen hakeutumista. Päivystysavusta voit myös kysyä neuvoja äkillisiin terveysongelmiin. Sinut ohjataan oikeaan hoitopaikkaan tai saat ohjeita itsehoitoon. Palvelu on maksuton.

Päivystysapu palvelee ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Mikäli puheluusi ei pystytä heti vastaamaan, voit jättää palveluun takaisinsoittopyynnön. 

Henkeä uhkaavissa tilanteissa (esim. kova rintakipu, hengitysvaikeus, tajuttomuus, halvausoireet, kouristelu) soita hätänumeroon 112.

Päivystysapu ei palvele seuraavissa koronaan liittyvissä asioissa:

  •   ajanvaraukset koronatestiin

  •   koronavirustestitulosten tiedustelut

  •   sairauslomatodistukset tai karanteenipäätökset

  •   rokoteajanvaraukset

  •   koronapassiin liittyvät tiedustelut 

         

MYRKYTYSTIETOKESKUS

Äkillisten mykytysten ehkäisyyn ja hoitoon liittyviin kysymyksiin vastaa Myrkytyskeskus numerossa 0800 147 111 (maksuton, palvelulee 24/7)

APUA TERVEYSONGELMIIN 

Vähäiset sairaudet ja pienet tapaturmat, kuten flunssa, äkillisesti alkanut vatsatauti, pienet nyrjähdykset, pienet revähdykset ja pienet haavat voi monesti hoitaa omatoimisesti.

Hoito-ohjeita on saatavissa seuraavista verkkopalveluista:
terveyskirjasto.fi
terveyskylä.fi
omaolo.fi

Oireita voi helpottaa ilman reseptiä apteekista saatavilla lääkkeillä.

Tarvittaessa saat neuvoja ma-to klo 8-15.45 sekä pe 8-13.45 terveyskeskuksen puhelinpalvelun numerosta (09) 2949 3456 tai sen ollessa suljettuna numerosta 116 117.

AKUUTISSA HOIDETAAN ÄKILLISESTI SAIRASTUNEITA ILMAN AJANVARAUSTA

Artboard 1@2x.png