Skip Ribbon Commands
Skip to main content
SharePoint
Team Site > terveyskeskus päivystys
Päivystys
Kerava_kuvituskuvat_1100x300-paivystys.png 

MILLOIN PÄIVYSTYKSEEN?

Päivystys on tarkoitettu potilaille, jotka tarvitsevat välitöntä arviointia ja hoitoa äkillisen sairastumisen, vamman tai kroonisen sairauden vaikeutumisen vuoksi. Tällöin kyse on tilanteesta, jonka hoitoa ei voida siirtää seuraavaan päivään.

Soita ennen virka-ajan ulkopuoliseen päivystykseen hakeutumista numeroon 116 117 (maksuton).

MITEN PÄIVYSTYS TOIMII?

Keravan terveyskeskuksen päivystys on auki virka-aikana klo 8-16 ja se sijaitsee Keravan terveyskeskuksessa (Metsolantie 2, C-ovi).

Päivystykseen tullaan ilman ajanvarausta ja yhteydenottoa. Vuoronumeron ottamisen jälkeen tehdään alkuarvio ja hoito aloitetaan heti, kun mahdollista. 

Potilaat hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä, joten vastaanotolle pääsyä voi joutua odottamaan. Jonotusaika on pääsääntöisesti 60-70 min. Voit tarkistaa päivystyksen kävijämäärät eri vuorokaudenaikoina täältä.

Päivystyksessä työskentelee sairaanhoitajia ja lääkäreitä. Yleisiä ja lievempiä oireita, kuten flunssaan, vatsatauteihin, silmätulehduksiin, pieniin vammoihin ja tapaturmiin sekä hyönteisten pistoihin liittyviä oireita tutkitaan sairaanhoitajan vastaanotolla. Sairaanhoitaja voi kirjoittaa tarvittaessa sairauslomatodistuksen enintään kolmelle päivälle. Lääkäri on konsultoitavissa kaikissa tilanteissa, jos tarve vaatii.

Omaisen voinnin tiedustelut

Jos omaisenne on tuotu päivystykseen, voitte tiedustella omaisenne tilannetta soittamalla kaupungin vaihteeseen 09 29491 ja pyytämällä yhdistämään päivystykseen.


VIRKA-AJAN ULKOPUOLINEN PÄIVYSTYS

​Iltaisin, öisin, viikonloppuisin ja juhlapyhinä keravalaisten potilaiden päivystys on järjestetty Vantaan terveyskeskuspäivystyksessä, Peijaksen sairaalassa, osoitteessa Sairaalakatu 1, Vantaa.

PÄIVYSTYSAPU 116 117

Numeroon 116 117 soitetaan ennen virka-ajan ulkopuoliseen päivystykseen hakeutumista. Päivystysavusta voi myös kysyä neuvoja äkillisiin terveysongelmiin. Sinut ohjataan oikeaan hoitopaikkaan tai saat ohjeita itsehoitoon. Palvelu on maksuton.

Päivystysapu palvelee ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Mikäli puheluun ei pystytä heti vastaamaan, palveluun voi jättää takaisinsoittopyynnön. 

Henkeä uhkaavissa tilanteissa (esim. kova rintakipu, hengitysvaikeus, tajuttomuus, halvausoireet, kouristelu) soita hätänumeroon 112.

         

PÄIVYSTYKSESSÄ HOIDETAAN ÄKILLISESTI SAIRASTUNEITA ILMAN AJANVARAUSTA

Artboard 1@2x.png