Skip Ribbon Commands
Skip to main content
SharePoint
Team Site > Nuorten kulma ja Nuorten asema

 Nuorten kulma ja Nuorten asema

ukkelit.png

NUORTEN KULMA

Nuorten kulma tarjoaa tukea 13‒29 -vuotiaille nuorille ilman ajanvarausta. Nuorten kulmalle voi tulla käymään ja juttelemaan avoimen tilan aukioloaikoina ma‒pe klo 14‒18.

Nuorten kulmalta saa tukea mm.

 • arjen hallintaan
 • kaverisuhteisiin
 • alakuloisuuteen
 • päihteiden käytön lopettamiseen
 • seksuaalisuuteen

Nuorten kulmassa nuoren tukena on lähihoitajia, joille voi varata halutessaan myös henkilökohtaisen keskusteluajan.

Neuvontaa ja ohjausta puhelimitse:  040 533 4393, 040 318 2874 tai 040 318 4352.
Yhteydenotot sähköpostitse: nuortenkulma@kerava.fi

Avoimen tilan aukioloajat:

ma-pe klo 1418

28.12.2020-1.1.2021 Nuorten kulma on kiinni. 

Ajankohtaisista asioita tiedotamme facebookissa ja instassa.

Osoite: Kauppakaari 11 (Kaupungintalon kulmaus)

NUOREN YHTEYDENOTTOPYYNTÖ

Kaipaatko tukea tai neuvoa jossain elämäsi asiassa?  Täytä yhteydeottopyyntö netissä.

Nuoren yhteydenottopyyntö on netin kautta lähetettävä helppo ja nopea lomake, johon nuori kirjaa ainoastaan nimensä ja yhteystietonsa. Tiedot ohjautuvat etsivään nuorisotyöhön, joka ottaa nuoreen yhteyttä 5 arkipäivän kuluessa. Etsivä nuorisotyöntekijä tukee ja auttaa nuorta löytämään hänen tarvitsemansa palvelut.

OHJAAMO

Ohjaamo toimii samassa tilassa, kuin Nuorten kulma. Ohjaamosta saa apua ja neuvoa monenlaisissa elämäntilanteissa ja asioissa: autamme esimerkiksi opiskelu-, työ-, raha- ja asuntoasioissa tai hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä: tule rohkeasti käymään ja juttelemaan, etsitään yhdessä ratkaisuja ja mahdollisuuksia omaan elämäntilanteeseesi.

Ohjaamon esittely

Ohjaamon yhteystiedot

NUORTEN ASEMA

Nuorten asemalla sairaanhoitajat ja sosiaalityöntekijä tekevät ajanvarauksella yksilötyötä 13-17v. nuoren kanssa perhe huomioiden. Nuorten asemalle nuori tai perhe voi olla suoraan yhteydessä tai tulla lähetteellä esimerkiksi Nuorten kulmasta, koulusta tai terveyskeskuksesta.

Nuorten asemalla nuorelle on tarjolla keskustelutukea esimerkiksi

 • mielialaan tai masennukseen
 • ahdistukseen
 • pelkoihin
 • päihteisiin liittyviin haasteisiin
 • riippuvuuksiin 
 • muihin toimintakykyä häiritseviin oireisiin

Voit olla yhteydessä Nuorten aseman puhelimeen p. 040 530 9295 ma-to klo 12-13 tai sähköpostilla nuortenasema@kerava.fi. Puhelimessa voidaan keskustella tilanteesta ja pohtia olisiko Nuorten Asema oikea vaihtoehto.

Kiireellisissä tilanteissa olethan yhteydessä terveyskeskuksen päivystykseen tai tarvittaessa hätänumeroon 112.
TUKEA NETISTÄ 

Netari on oma nuorisotalosi verkossa. Netari on auki joka viikko maanantaista torstaihin.

SEKASIN-chat tarjoaa keskusteluapua nuorille. Sekasin-chat on valtakunnallinen, lähes vuorokauden ympäri avoinna oleva keskustelupalvelu, joka tukee mielen hyvinvointia ja mielenterveyden ongelmista selviämistä. 

NUORTEN MIELENTERVEYSTALO tarjoaa luotettavaa tietoa, omahoito-ohjelmia sekä palveluohjausta nuorten mielenterveys- ja päihdeasioihin liittyen.

 

        

NUORISOTILAT JA MUU TOIMINTA

Keravalla on kaksi nuorisotilaa: Tunneli keskustassa ja Elzu Saviolla.

Nuorisotilat tarjoavat nuorille turvallisen vapaa-ajanviettoympäristön, mahdollisuuksia eri aktiviteetteihin, tapahtumia, teemailtoja ja diskoja. Tietoa nuorisotilojen palveluista löydät täältä.

Liikkuva nuorisopalvelu Kerbiili kruisailee eri puolella Keravaa. Kerbiili on pakettiauto ladattuna nuorisotyöntekijöillä ja erilaisilla toiminta- ja pelivälineillä. Kerbiili liikkuu siellä missä nuoretkin ja Kerbiilin toimintapisteissä voi ihan vain oleskella kavereiden kanssa tai keskustella nuoriso-ohjaajan kanssa.

Nuorten työpaja Jenga tarjoaa työkokeilupaikan tai kuntouttavaa työtoimintaa keravalaisille 17‒25 -vuotiaille nuorille, jotka ovat jääneet ilman opiskelu- tai työpaikkaa.