Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint
Työryhmäsivusto > Nuorten hyvinvointitalo

 Nuorten hyvinvointitalo

Kerava_kuvituskuvat_1100x300_NUORTEN HYVINVOINTITALO.png

NUORTEN HYVINVOINTITALO

Nuorten hyvinvointitalo sijaitsee aivan Keravan ytimessä osoitteessa Kauppakaari 4. 

Nuorten hyvinvointitaloon kuuluu Nuorten kulma, Ohjaamo sekä Asema.

 

TEE HUOLITESTI JA JUTTELE CHATISSA HUOLESTA

huolitesti.jpg

NUOREN YHTEYDENOTTOPYYNTÖ

Kaipaatko tukea tai neuvoa jossain elämäsi asiassa?
Jätä yhteydeottopyyntö netissä.

Nuoren yhteydenottopyyntö on netin kautta lähetettävä helppo ja nopea lomake, johon nuori kirjaa ainoastaan nimensä ja yhteystietonsa. Tiedot ohjautuvat etsivään nuorisotyöhön, joka ottaa nuoreen yhteyttä 5 arkipäivän kuluessa. Etsivä nuorisotyöntekijä tukee ja auttaa nuorta löytämään hänen tarvitsemansa palvelut.

nuorenpyynto_netti3.jpg

NUORTEN KULMA

Nuorten hyvinvointitalon alakerrassa toimii matalan kynnyksen toimipiste Nuorten Kulma, jonne ovat tervetulleita kaikki 13-29 –vuotiaat nuoret, jotka tarvitsevat tukea, neuvoa ja ohjeistusta eri elämäntilanteisiin sekä päihteetöntä vertaistukea. Nuorten kulmassa nuoren tukena on lähihoitajia, etsiviä- ja erityisnuorisotyöntekijöitä, aikuissosiaalityöntekijöitä sekä muita yhteistyökumppaneita. 

Nuorten Kulmassa jokainen nuori kohdataan yksilönä, yhdessä nuoren kanssa ratkotaan niin pieniä kuin suurempiakin asioita ja tarvittaessa ohjataan nuori oikean avun piiriin. Nuorten kulmaan voi tulla vapaasti, ilman ajanvarausta.


Maanantaisin Nuorten kulmalla on teemailtapäiviä. Tervetuloa kuuntelemaan ja juttelemaan. Tilaisuuksiin ei tarvitse ilmoittautua.  
Tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin Nuorten kulmalla on erilaisia ryhmiä, joihin tulee ilmoittautua sähköpostitse nuortenkulma@kerava.fi tai paikan päällä Nuorten kulmassa.
Tutusta täältä nuorten kulman syksyn 2018 viikko-ohjelmaan.  
Nuorten Kulman viikko-ohjelman löydät myös facebookista

Neuvontaa ja ohjausta puhelimitse:  040 533 4393 tai 040 318 2874.
Yhteydenotot sähköpostitse: nuortenkulma@kerava.fi

Aukioloajat:
ma-pe klo 14-18

Osoite: Kauppakaari 4(entinen Seppälän liiketila)

Nuorten kulman työntekijöiden yhteystiedot

NUORTEN ASEMA

Nuorten hyvinvointitalon toisessa kerroksessa toimii Nuorten Aseman vastaanottopalvelut, jossa 13-17 -vuotiaat nuoret ja heidän perheensä voivat saada apua eri ammattilaisilta itsenäistymiseen, mielenterveyteen tai päihteiden käyttöön liittyvissä haasteissa.

Nuorten Aseman
 palvelut toimivat Nuorten kulman kanssa samassa rakennuksessa, 2 kerroksessa (Kauppakaari 4). 
Käynti Asemalle talon takapihan puolelta. 

Ajanvaraus ja neuvonta:
ma-pe klo 12-13 
p. 040 530 9295

Varatun ajan peruutus ja muut yleiset asiat:
ma-pe klo 8-16
p. 040 318 2516 (toimistosihteeri)

Nuorten päivystys- ja neuvontatyyppinen vastaanottopalvelu on tarkoitettu 13-17-vuotiaille nuorille ja heidän vanhemmilleen. Nuori voi tulla, joko yksin tai yhdessä vanhemman tai läheisen kanssa. 13-17-vuotiaiden nuorten vanhemmat voivat tulla vastaanotolle myös ilman nuorta, mikäli he kaipaavat esimerkiksi neuvoja nuoren tukemiseen.

On huolesi sitten suuri tai pieni, niin voit tulla juttelemaan psykiatrisen sairaanhoitajan kanssa. Yritetään ratkaista yhdessä elämän haasteet.

OHJAAMO

Ohjaamo toimii samassa tilassa, kuin Nuorten kulma. Ohjaamosta saa apua ja neuvoa monenlaisissa elämäntilanteissa ja asioissa: autamme esimerkiksi opiskelu-, työ-, raha- ja asunto-asioissa tai hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä: tule rohkeasti käymään ja juttelemaan, etsitään yhdessä ratkaisuja ja mahdollisuuksia omaan elämäntilanteeseesi.

Ohjaamon esittely

Ohjaamon yhteystiedot

NUORISOTILAT JA MUU TOIMINTA

Keravalla on kaksi nuorisotilaa: Tunneli keskustassa ja Elzu Saviolla.

Nuorisotilat tarjoavat nuorille turvallisen vapaa-ajanviettoympäristön, mahdollisuuksia eri aktiviteetteihin, tapahtumia, teemailtoja ja diskoja. Tietoa nuorisotilojen palveluista löydät täältä.

Liikkuva nuorisopalvelu Kerbiili kruisailee eri puolella Keravaa. Kerbiili on pakettiauto ladattuna nuorisotyöntekijöillä ja erilaisilla toiminta- ja pelivälineillä. Kerbiili liikkuu siellä missä nuoretkin ja Kerbiilin toimintapisteissä voi ihan vain oleskella kavereiden kanssa tai keskustella nuoriso-ohjaajan kanssa.

Nuorten työpaja Jenga tarjoaa työkokeilupaikan tai kuntouttavaa työtoimintaa keravalaisille 17 -25 -vuotiaille nuorille, jotka ovat jääneet ilman opiskelu- tai työpaikkaa.

TUKEA NETISTÄ 

Netari on oma nuorisotalosi verkossa. Netari on auki joka viikko maanantaista torstaihin.

SEKAISIN -chat tarjoaa keskusteluapua nuorille. Sekasin-chat on valtakunnallinen, lähes vuorokauden ympäri avoinna oleva keskustelupalvelu, joka tukee mielen hyvinvointia ja mielenterveyden ongelmista selviämistä. 

NUORTEN MIELENTERVEYSTALO tarjoaa luotettavaa tietoa, omahoito-ohjelmia sekä palveluohjausta nuorten mielenterveys- ja päihdeasioihin liittyen.