Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint
Työryhmäsivusto > Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Mielenterveys- ja päihdepalvelutKerava_kuvituskuvat_1100x300_yleiskuva3.png

PSYKIATRISEN SAIRAANHOITAJAN VASTAANOTTOPALVELU

Terveyskeskuksessa työskentelee 7 psykiatrista sairaanhoitajaa, jotka hoitavat potilaita yhteistyössä omalääkäreiden ja konsultoivan psykiatrin kanssa.

Miten pääsee arvioon ja hoitoon?

Matalan kynnyksen pisteelle eli MIEPÄ-pisteelle (C-ovi, odotustila 8) voit hakeutua ilman ajanvarausta keskustelemaan mielenterveyteen tai päihteiden käyttöön liittyvistä huolista. Pisteellä kartoitetaan tilannettasi ja käynnistetään tarvittaessa hoidon suunnittelu.

MIEPÄ-piste on avoinna maanantaista torstaihin klo 8-14 ja perjantaisin klo 8-13. Ota tullessasi vuoronumero ja odota, kunnes sinut kutsutaan sisään. Voit myös halutessasi varata ajan alkuarviointiin MIEPÄ-pisteelle eAsioinnin kautta. Pisteellä työskentelee psykiatrisia sairaanhoitajia ja tiistaista torstaihin klo 9.15-11.15 sosiaalialan ammattilainen. 

Saat tietoa ajan varaamisesta ja hoidon järjestämisestä soittamalla psykiatrisen sairaanhoitajan puhelintunnilla arkisin klo 12-13 numeroon 040 318 3017.

Kenelle tarkoitettu?

MIEPÄ-piste antaa tukea ja neuvoja kaikille yli 18-vuotiaille, joilla on mielenterveyteen ja/tai päihteiden käyttöön liittyviä huolia. Ongelmat voivat liittyä esim. omaan tai läheisen elämänkriiseihin, masennus- ja ahdistusoireisiin tai päihteidenkäyttöön

Miepä-kartta (1).jpg

NUORTEN MIELENTERVEYS- JA PÄIHDEPALVELUT 

Nuorten hyvinvointitalon Asemalla on tarjolla nuorille 13-17 -vuotiaille mielenterveys- ja päihdevastaanottopalveluita. Lue lisää täältä.

Nuorten kulmalla ja Ohjaamossa on tarjolla matalan kynnyksen tukea ja ohjausta 13-29-vuotiaille nuorille ilman ajanvarausta. Lue lisää täältä.

 

RYHMÄT

Korva-akupunktioryhmä kokoontuu tiistaisin klo 14.30 osoitteessa Metsolantie 9 ARyhmä on kesätauolla 18.6- 12.8.2018.

Voit hakeutua ryhmään ilman ennakkoilmoittautumista tai lähetettä. 
Hoidon avulla pyritään esimerkiksi vähentämään päihteisiin liittyviä mielitekoja/houkutuksia ja helpottamaan vieroitusoireita. Lisätietoa hoidosta on täällä.

Päivän selvä ryhmä on kaikille avoin ryhmä. 
Ryhmä kokoontuu joka keskiviikko klo 9:30 -11 osoitteessa Metsolantie 2 A (odotusaula 3). Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua. Ryhmään tullaan selvänä.

Ryhmän tarkoitus:

  • Tukea selvään päivään ja pitkällä tähtäimellä päihteistä eroon pääsemiseen
  •  Antaa osallistujille mahdollisuuden vertaistukeen
  • Kohottaa itsetuntoa ja kehittää vuorovaikutustaitoja


Aiheet: Ryhmäkerran aihe määritellään ryhmän aluksi osallistujien kanssa yhdessä.

 

CBASP - ryhmähoito pitkäaikaista tai toistuvaa masennusta sairastaville.

Pitkäaikaisen masennuksen hoitomalli koostuu kahdesta pääteemasta:

  • toiminnan aktivointi
  • vuorovaikutustaidot

Lisäksi ryhmässä tehdään tietoisen läsnäolon harjoituksia.

Ryhmä kokoontuu tiistaisin 25.9.2018 lähtien (12 kertaa 1 x vko) klo: 14.45-16.00 Keravan terveyskeskuksessa Röntgen-neuvotteluhuoneessa (saapuminen B-aulasta, laboratorion käytävältä).

Lisätietoja ja ryhmään ilmoittautuminen: Päihde- ja mielenterveyspalveluiden sairaanhoitajien puhelinajalla ma- pe klo 12-13 numeroon 040 318 3017.

Lisätietoa CBASP masennusryhmästä löytyy täältä

 

 Taidot tunnesäätelyn apuna ryhmä
Ryhmässä harjoitellaan ahdingonsietotaitoja, tunteensäätelytaitoja, vuorovaikutustaitoja ja tietoista läsnäoloa. Ryhmä soveltuu ahdistuneille sekä tunnesäätelyn ongelmista ja riippuvuuksista kärsiville.

Ryhmä kokoontuu 10 kertaa maanantaisin 8.10 alkaen klo 14.45-16.00  terveyskeskuksen Atriumissa. (Saapuminen B-aulasta, kanttiinin vieressä)

Ilmoittautumiset ryhmään puhelimitse 040 318 3017 ma-pe klo 12- 13.00.

Lisäätietoja tunnnetaito ryhmästä löytyy täältä.

PÄIVÄTOIMINTA

Päivätoiminta on suunnattu täysi-ikäisille mielenterveys- ja päihdekuntoutujille kuntoutumisen ja arjenhallinnan tukemiseksi. Voit osallistua toimintaan ma, ti, to ja pe klo 9-13 ilman lähetettä osoitteessa Metsolantie 9 A. Päivätoiminnan ohjaajan puhelinnumero on 040 318 3505.