Skip Ribbon Commands
Skip to main content
SharePoint
Team Site > Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Mielenterveys- ja päihdepalvelutKerava_kuvituskuvat_1100x300_yleiskuva3.png

PSYKIATRISEN SAIRAANHOITAJAN VASTAANOTTOPALVELU

Terveyskeskuksessa työskentelee 7 psykiatrista sairaanhoitajaa, jotka hoitavat potilaita yhteistyössä omalääkäreiden ja konsultoivan psykiatrin kanssa.

Miten pääsee arvioon ja hoitoon?

Matalan kynnyksen pisteelle eli MIEPÄ-pisteelle (Terveyskeskuksen C-ovi, odotustila 8, Metsolantie 2) voit hakeutua ilman ajanvarausta keskustelemaan mielenterveyteen tai päihteiden käyttöön liittyvistä huolista. Pisteellä kartoitetaan tilannettasi ja käynnistetään tarvittaessa hoidon suunnittelu.

MIEPÄ-piste on avoinna maanantaista torstaihin klo 8-14 ja perjantaisin klo 8-13Ota tullessasi vuoronumero ja odota, kunnes sinut kutsutaan sisään. Voit myös halutessasi varata ajan alkuarviointiin MIEPÄ-pisteelle eAsioinnin kautta. Pisteellä työskentelee psykiatrisia sairaanhoitajia ja tiistaista torstaihin klo 9.15-11.15 sosiaalialan ammattilainen. 

Saat tietoa ajan varaamisesta ja hoidon järjestämisestä soittamalla psykiatrisen sairaanhoitajan puhelintunnilla arkisin klo 12-13 numeroon 040 318 3017.

Kenelle tarkoitettu?

MIEPÄ-piste antaa tukea ja neuvoja kaikille yli 18-vuotiaille, joilla on mielenterveyteen ja/tai päihteiden käyttöön liittyviä huolia. Ongelmat voivat liittyä esim. omaan tai läheisen elämänkriiseihin, masennus- ja ahdistusoireisiin tai päihteidenkäyttöön.

Miepä-kartta (1).jpg

NUORTEN MIELENTERVEYS- JA PÄIHDEPALVELUT 

Nuorten kulma 

Nuorten kulmalla on tarjolla matalan kynnyksen tukea ja ohjausta 13-29-vuotiaille nuorille ilman ajanvarausta. Nuorten kulmalle voi tulla käymään ja juttelemaan avoimen tilan aukioloaikoina ma-pe klo 14-18.

Neuvontaa ja ohjausta puhelimitse:  040 533 4393, 040 318 2874 tai 040 318 4352. Lisää tietoa palvelusta löydät täältä.

Nuorten asema

Nuorten asemalla on tarjolla nuorille 13-17 -vuotiaille mielenterveys- ja päihdevastaanottopalveluita. Yhteydenotot ma-to klo 12-13 
p. 040 530 9295. Lisää tietoa palvelusta löydät täältä.

MIELENTERVEYSKUNTOUTUJIEN ASUMISPALVELUT

Laurikoti tarjoaa päihteetöntä asumispalvelua mielenterveyskuntoutujille, jotka tarvitsevat tukea arjen toiminnoissa ennen siirtymistä itsenäiseen asumiseen. Laurikoti sijaitsee palvelukeskus Hopeahovin kolmannessa kerroksessa hyvien kulkuyhteyksien ja palveluiden läheisyydessä. Itsenäisen elämän taitoja harjoitellaankin hyödyntäen ympäristön mahdollisuuksia.

Yhteydenotot asumiseen liittyvissä asioissa:
kuntoutusohjaaja Katja Tenhunen, p. 040 318 3235

RYHMÄT

Päivän selvä -ryhmä

Päivän Selvä ryhmätoiminto muuttunut. Ota yhteys Mielenterveys- ja päihde  hoitohenkilökuntaan lisätietojen saamiseksi puhelimitse 040 318 3017  (ma-pe klo 12-13). 

Ryhmähoito pitkäaikaista tai toistuvaa masennusta sairastaville

Pitkäaikaista masennusta voi olla monenlaista:

  • lievä pitkäaikainen mielialan lasku (dystymia)
  • pitkittynyt vakava masennus
  • kaksoismasennus, jolloin yhtä aikaa on dystymia ja vakavan masennuksen jaksoja
  • toistuvat vakavan masennuksen jaksot, joiden välillä vointi ei ole ollut oireetonta

Pitkäaikainen masennus voi olla varhain tai aikuisena alkanutta. Molemmissa masennusta rakentavana ja ylläpitävänä tekijänä nähdään erityisesti sosiaaliseen vuorovaikutukseen liittyvät ongelmat.

Pitkäaikaisen masennuksen hoitomalli koostuu kahdesta pääteemasta:

  • toiminnan aktivointi
  • vuorovaikutustaidot

Lisäksi ryhmässä tehdään tietoisen läsnäolon harjoituksia.

Ryhmän ohjaajina toimivat sairaanhoitajat Mervi Åhlgren ja Susan Sundberg.

Ryhmiä järjestetään kolme kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Ryhmän kesto on 12 kertaa. Ryhmä kokoontuu Keravan terveyskeskuksessa tiistaisin klo 14.45-16.00 huoneessa 19 (saapuminen A-aulasta, odotustila 3). Vuoden 2019 ensimmäinen ryhmä alkaa 8.1.19.

Lisätietoja ja ryhmään ilmoittautuminen: Päihde- ja mielenterveyspalveluiden sairaanhoitajien puhelinajalla ma- pe klo 12-13 numeroon 040 318 3017. Ilmoittautua voi myös omahoitajalle tai Miepä-pisteelle.


Viisaan mielen -ryhmä

Ryhmässä opetellaan hallitsemaan ahdistusta, tunteensäätelytaitoja, vuorovaikutustaitoja ja tietoista läsnäoloa. Ryhmä soveltuu tunnesäätelyn ongelmista ja riippuvuuksista kärsiville.

Ryhmä kokoontuu maanantaisin 26.8.10. alkaen klo 15.00-16.00  Keravan terveyskeskuksessa,  A-ovi, odotustila 3.

Lisätietoja ryhmästä.

PÄIVÄTOIMINTA

Päivätoiminta on suunnattu täysi-ikäisille mielenterveys- ja päihdekuntoutujille kuntoutumisen ja arjenhallinnan tukemiseksi. Voit osallistua toimintaan ma, ti, to ja pe klo 9-13 ilman lähetettä osoitteessa Metsolantie 9 A. Päivätoiminnan ohjaajan puhelinnumero on 040 318 3505.