Skip Ribbon Commands
Skip to main content
SharePoint
Team Site > kuntoutus

Kuntoutuspalvelut
Kerava_kuvituskuvat_1100x300-kuntoutus.png

FYSIOTERAPIA

Terveyskeskuksessa (Metsolantie 2, B-ovi) työskentelee 9 fysioterapeuttia, jotka toteuttavat yksilö- ja ryhmämuotoista kuntoutusta ja osallistuvat osasto- sekä kotihoidon piirissä olevien potilaiden kuntoutukseen. 

Fysioterapeutin vastaanotolle pääsee terveyskeskuslääkärin tai erikoissairaanhoidon lääkärin lähetteellä. Lapset ja nuoret voivat saada lähetteen fysioterapiaan neuvolasta tai koulusta.

Fysioterapian, puheterapian ja toimintaterapian ajanvarausasioissa palvelee yhteinen takaisinsoittopalvelun numero 09 2949 3279, joka on avoinna ma‒to klo 8‒15 ja pe klo 8‒13.  

Huomioittehan, että tekstiviestit eivät tule perille. Ajan voi perua jättämällä vastaajaviestin. Perumisviestin voi jättää myös aukioloaikojen ulkopuolella.

TOIMINTATERAPIA

Terveyskeskuksessa työskentelee kaksi toimintaterapeuttia, joiden vastaanotolle ohjaudutaan lähetteellä. 

Lasten toimintaterapeutti ottaa vastaan asiakkaita, joilla on ikätasoon nähden vaikeutta esimerkiksi kädentaidoissa, silmä-käsi yhteistyössä, kehon hallinnassa, toiminnan ohjauksessa tai sosiaalisessa vuorovaikutuksessa.  Vastaanotolle ohjaudutaan neuvolan lähetteellä tai varhaiskasvatuksen erityisopettajan suosituksesta.

Lapsen saatua lähetteen tai suosituksen toimintaterapeutille, voitte varata ajan puhelimitse tai sähköisesti. Ajanvaraus puhelimitse takaisinsoittonumerosta 09 2949 3279 tai eAsioinnin kautta.

Aikuisten toimintaterapialla tuetaan itsenäistä toimintakykyä, jota sairastuminen, vammautuminen tai ikääntyminen on heikentänyt. Keinoina voivat olla esimerkiksi asunnon muutostöiden suunnittelu, apuvälinetarpeen arviointi, psykososiaalisten taitojen harjoittelu tai arjen toimintojen harjoittelu.

Fysioterapian, puheterapianja toimintaterapian ajanvarausasioissa 
palvelee yhteinen takaisinsoittopalvelun numero 09 2949 3279, joka on avoinna ma‒to klo 8‒15 ja pe klo 8‒13.  

Huomioittehan, että tekstiviestit eivät tule perille. Ajan voi perua jättämällä vastaajaviestin. Perumisviestin voi jättää myös aukioloaikojen ulkopuolella.

PUHETERAPIA

Terveyskeskuksessa (Metsolantie 2, B-ovi) työskentelee kolme puheterapeuttia, joiden vastaanotolle ohjaudutaan lääkärin tai terveydenhoitajan lähetteellä. Puheterapeutit arvioivat tutkimusten perusteella tarvetta puheterapiakuntoutukselle ja mahdollisille jatkotutkimuksille.

Puheterapiakuntoutuksella tuetaan muun muassa lasten ja aikuisten puheen tuottoa, suun motoriikkaa ja nielemistä sekä kielellistä toimintakykyä ja kommunikaatiota.

Fysioterapian, puheterapian ja toimintaterapian ajanvarausasioissa palvelee yhteinen takaisinsoittopalvelun numero 09 2949 3279, joka on avoinna ma‒to klo 8‒15 ja pe klo 8‒13.

Huomioittehan, että tekstiviestit eivät tule perille. Ajan voi perua jättämällä vastaajaviestin. Perumisviestin voi jättää myös aukioloaikojen ulkopuolella.

APUVÄLINEIDEN LAINAUS

Apuvälinelainaamo sijaitsee terveyskeskuksen (Metsolantie 2) kellarikerroksessa, kulku B-oven kautta.

Lainaamon aukioloaika on ma‒to klo 8‒10 

Jos ette pysty hakemaan apuvälinettä lainaamon aukioloaikojen puitteissa, pyydämme teitä olemaan yhteydessä apuvälinepalvelun takaisinsoittojärjestelmään numeroon 040 318 3278.

Lainattavia perusapuvälineitä ovat muun muassa kävelykepit, kyynärsauvat, rollaattorit, pyörätuolit, suihkutuolit, ammeistuimet ja -laudat, WC-istuimen korottajat, sängynjalan korottajat ja korotustyynyt. Lainattavia hoito- ja harjoitusvälineitä ovat mm. sähkökipuhoitolaite (TNS), kuntopyörä ja polkulaiteet.

Lainausaika on noin 1‒3 kk. 

Välineiden palautus apuvälinelainaamoon on mahdollista ma-to klo 8‒10 

  • A-aulan rullakkoon 
  • tai fysioterapian yksikköön ma‒to klo 8‒16 sekä pe klo 8‒14.

Jos apuvälinettä ei ole palautettu määräaikaan mennessä, on lainaaja velvollinen korvaamaan apuvälineen hinnan kokonaisuudessaan.

Käytössämme on takaisinsoittojärjestelmä, joka on avoinna ma‒to klo 8‒15 ja pe klo 8‒13. Apuvälinelainaamon asiakkaita palvelee takaisinsoittopalvelun numero 040 318 3278

Huomioittehan, että jatkossa tekstiviestit eivät tule perille. Ajan voi perua jättämällä vastaajaviestin. Perumisviestin voi jättää myös aukioloaikojen ulkopuolella.

LÄÄKINNÄLLINEN KUNTOUTUS

Terveyskeskuksessa järjestetään keravalaisten pitkäaikaissairaiden ja vammaisten henkilöiden kuntoutus, joka perustuu julkisen terveydenhuollon lääkärin laatimaan kuntoutussuunnitelmaan.

Lääkinnällisen kuntoutuksen järjestämisen yhteyshenkilönä toimii kuntoutuskoordinaattori.

Voit toimittaa aloitteet lääkinnällisestä kuntoutuksesta osoitteeseen:

Keravan terveyskeskus, lääkinnällinen kuntoutus
Metsolantie 2, 04200 Kerava

Käytössämme on takaisinsoittojärjestelmä, joka on avoinna ma‒to klo 8‒15 ja pe klo 8‒13. Lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaita palvelee takaisinsoittopalvelun numero 040 318 3278. 

Huomioittehan, että jatkossa tekstiviestit eivät tule perille.