Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint
Työryhmäsivusto > kuntoutus

Kuntoutuspalvelut
Kerava_kuvituskuvat_1100x300-kuntoutus.png

FYSIOTERAPIA

Terveyskeskuksessa (A-ovi) työskentelee 8 fysioterapeuttia, jotka pitävät vastaanottoa, tarjoavat ryhmämuotoisia hoitoja ja osallistuvat osasto- sekä kotihoidon piirissä olevien potilaiden hoitoon. 

Vastaanotolle pääsee terveyskeskuslääkärin tai erikoissairaanhoidon lääkärin lähetteellä. Lapset ja nuoret voivat saada lähetteen fysioterapiaan neuvolasta tai koulusta.

Voit olla yhteydessä fysioterapian neuvontaan ja ajanvaraukseen arkena klo 12-13 soittamalla numeroon (09) 2949 3279. Varatun ajan voi perua jättämällä viestin puhelinpalveluun.

TOIMINTATERAPIA

Terveyskeskuksessa työskentelee kaksi toimintaterapeuttia, joiden vastaanotolle ohjaudutaan lähetteellä. 

Lasten toimintaterapeutti ottaa vastaan potilaita, joilla on ikätasoon nähden vaikeutta esimerkiksi kädentaidoissa, kehon hallinnassa, toiminnanohjauksessa tai sosiaalisessa vuorovaikutuksessa. 

Aikuisten toimintaterapialla tuetaan itsenäistä toimintakykyä, jota sairastuminen, vammautuminen tai ikääntyminen on heikentänyt. Keinoina voivat olla esimerkiksi asunnon muutostöiden suunnittelu, apuvälinetarpeen arviointi, psykososiaalisten taitojen harjoittelu tai arjen toimintojen harjoittelu.

Voit olla yhteydessä lasten toimintaterapeuttiin numerossa 040 318 3316 maanantaisin ja tiistaisin klo 12-13 ja aikuisten toimintaterapeuttiin numerossa  040 318 3246 keskiviikkoisin klo 8.30-9.30.

PUHETERAPIA

Terveyskeskuksessa (A-ovi, 3. kerros) työskentelee kolme puheterapeuttia, joiden vastaanotolle ohjaudutaan lähetteellä. He arvioivat tutkimustensa perusteella tarvetta kuntoutukselle, joka tukee asiakkaiden kielellistä toimintakykyä. 

Voit olla puhelimitse yhteydessä puheterapeutteihin maanantaina ja tiistaina klo 12-13 soittamalla numeroon 040 318 3535 tai 040 318 2374 tai 040 318 2629.

LÄÄKINNÄLLINEN KUNTOUTUS

Terveyskeskuksessa järjestetään keravalaisten pitkäaikaissairaiden ja vammaisten henkilöiden kuntoutus, joka perustuu julkisen terveydenhuollon laatimaan kuntoutussuunnitelmaan.

Lääkinnällisen kuntoutuksen järjestämisestä ja apuvälineiden myöntämisestä päättää kuntoutustyöryhmä. Ensi kertaa lääkinnällistä kuntoutusta haettaessa asiakkaan pitää saada lääkäriltä suositus.  

Aloitteet kuntoutustyöryhmälle voi toimittaa osoitteseen:

Keravan terveyskeskus, kuntoutustyöryhmä
Metsolantie 2, 04200 Kerava

APUVÄLINEIDEN LAINAUS

Apuvälinelainaus sijaitsee terveyskeskuksen kellarikerroksessa ja sinne hakeudutaan A-oven kautta. Palveluaika on ma-to klo 8-10. Muina aikoina apuvälineasioissa tulee ottaa yhteyttä fysioterapiayksikköön.

Lainattavia perusapuvälineitä ovat kävelykepit, kyynärsauvat, kävelytelineet, pyörätuolit, suihkutuolit, ammeistuimet ja –laudat, WC-istuimen korottajat, sängynjalan korottajat ja korotustyynyt. Lainattavia hoito- ja harjoitusvälineitä ovat mm. sähkökipuhoitolaite (TNS), kuntopyörä ja polkulaiteet.

Lainausaika on noin 1-3 kk. Välineiden palautus apuvälinelainaamoon on mahdollista arkisin klo 8-10 ja fysioterapiayksikköön ma-to klo 8-16 sekä pe klo 8-14. Mikäli apuvälinettä ei ole palautettu määräaikaan mennessä, on lainaaja velvollinen korvaamaan apuvälineen hinnan kokonaisuudessaan.

Saat neuvoja apuvälineisiin liittyvissä kysymyksissä arkisin klo 12-13 numerossa (09) 2949 3279.