Skip Ribbon Commands
Skip to main content
SharePoint
Team Site > kuntoutus

Kuntoutuspalvelut
Kerava_kuvituskuvat_1100x300-kuntoutus.png

FYSIOTERAPIA

Terveyskeskuksessa (Metsolantie 2, A-ovi) työskentelee 9 fysioterapeuttia, jotka toteuttavat yksilö- ja ryhmämuotoista kuntoutusta ja osallistuvat osasto- sekä kotihoidon piirissä olevien potilaiden kuntoutukseen. 

Fysioterapeutin vastaanotolle pääsee terveyskeskuslääkärin tai erikoissairaanhoidon lääkärin lähetteellä. Lapset ja nuoret voivat saada lähetteen fysioterapiaan neuvolasta tai koulusta.

Voit olla yhteydessä fysioterapian ajanvaraukseen ja neuvontaan arkisin klo 12-13 soittamalla numeroon (09) 2949 3279. Muuna aikana voit jättää takaisinsoittopyynnön. 
Varatun ajan voi perua jättämällä viestin puhelinpalveluun.

TOIMINTATERAPIA

Terveyskeskuksessa työskentelee kaksi toimintaterapeuttia, joiden vastaanotolle ohjaudutaan lähetteellä. 

Lasten toimintaterapeutti ottaa vastaan asiakkaita, joilla on ikätasoon nähden vaikeutta esimerkiksi kädentaidoissa, silmä-käsi yhteistyössä, kehon hallinnassa, toiminnan ohjauksessa tai sosiaalisessa vuorovaikutuksessa.  Vastaanotolle ohjaudutaan neuvolan lähetteellä tai varhaiskasvatuksen erityisopettajan suosituksesta.

Lapsen saatua lähetteen tai suosituksen toimintaterapeutille, voitte varata ajan puhelimitse tai sähköisesti.
Ajanvaraus puhelimitse maanantaisin ja tiistaisin klo 12-13
numerosta 040 318 3316 tai eAsioinnin kautta.

Aikuisten toimintaterapialla tuetaan itsenäistä toimintakykyä, jota sairastuminen, vammautuminen tai ikääntyminen on heikentänyt. Keinoina voivat olla esimerkiksi asunnon muutostöiden suunnittelu, apuvälinetarpeen arviointi, psykososiaalisten taitojen harjoittelu tai arjen toimintojen harjoittelu.

Ajanvaraus ja neuvonta aikuisten toimintaterapeutille
numerosta 040 3183246. Voit jättää vastaajaan myös soittopyynnön. Aikuisten toimintaterapeutti tavoitettavissa parillisilla viikoilla keskiviikkoisin ja torstaisin, parittomilla viikoilla tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin.

PUHETERAPIA

Terveyskeskuksessa (Metsolantie 2, A-ovi, 3. kerros) työskentelee kaksi puheterapeuttia, joiden vastaanotolle ohjaudutaan lähetteellä. Puheterapeutit arvioivat tutkimusten perusteella tarvetta kuntoutukselle, joka tukee asiakkaiden kielellistä toimintakykyä. 

Voit olla puhelimitse yhteydessä puheterapeutteihin maanantaina ja tiistaina klo 12-13 soittamalla numeroon 040 318 2374, 040 318 2629 tai 040 318 3535.

APUVÄLINEIDEN LAINAUS

Apuvälinelainaus sijaitsee terveyskeskuksen (Metsolantie 2) kellarikerroksessa, kulku A-oven kautta. Palveluaika on ma-to klo 8-10. Muina aikoina apuvälineasioissa tulee ottaa yhteyttä fysioterapiayksikköön puhelimitse (09) 2949 3279.

Lainattavia perusapuvälineitä ovat muun muassa kävelykepit, kyynärsauvat, rollaattorit, pyörätuolit, suihkutuolit, ammeistuimet ja –laudat, WC-istuimen korottajat, sängynjalan korottajat ja korotustyynyt. Lainattavia hoito- ja harjoitusvälineitä ovat mm. sähkökipuhoitolaite (TNS), kuntopyörä ja polkulaiteet.

Lainausaika on noin 1-3 kk. Välineiden palautus apuvälinelainaamoon on mahdollista arkisin klo 8-10 ja A-aulan rullakkoon tai fysioterapian yksikköön ma-to klo 8-16 sekä pe klo 8-14. Mikäli apuvälinettä ei ole palautettu määräaikaan mennessä, on lainaaja velvollinen korvaamaan apuvälineen hinnan kokonaisuudessaan.

 

LÄÄKINNÄLLINEN KUNTOUTUS

Terveyskeskuksessa järjestetään keravalaisten pitkäaikaissairaiden ja vammaisten henkilöiden kuntoutus, joka perustuu julkisen terveydenhuollon laatimaan kuntoutussuunnitelmaan.

Lääkinnällisen kuntoutuksen järjestämisestä ja apuvälineiden myöntämisestä päättää kuntoutustyöryhmä. Ensi kertaa lääkinnällistä kuntoutusta haettaessa asiakkaan pitää saada lääkäriltä suositus.  

Aloitteet kuntoutustyöryhmälle voi toimittaa osoitteeseen:

Keravan terveyskeskus, kuntoutustyöryhmä
Metsolantie 2, 04200 Kerava