Skip Ribbon Commands
Skip to main content
SharePoint
Team Site > terveyskeskus vastaanottopalvelu

Ajanvarauspalvelut

Kerava_kuvituskuvat_1100x300-ajanvaraus.png

MITEN VASTAANOTOLLE PÄÄSEE?

Ajanvaraus hoitajan ja lääkärin vastaanotolle

Ajan varaaminen hoitajan ja lääkärin vastaanotolle tapahtuu puhelimitse numerosta (09) 2949 3456,  ma-to klo 8-15 sekä pe 8-14 tai terveyskeskuksen potilastoimistosta (B-aula).

Puhelinpalvelussa ja potilastoimistossa tehdään hoidon tarpeen arviointi. Hoitaja arvioi tilanteesi, antaa ohjausta sekä neuvontaa ja varaa tarvittaessa ajan vastaanotolle.

Sähköinen asiointi

Jos haluat varata ajan hoitajan tai lääkärin vastaanotolle, tee hoidon tarpeen arviointi Klinik-kanavan kautta.
Klinik-oirearvio

Maisa-asikasportaalin kautta voit tarkastella ajanvarauksiasi ja perua aikasi terveysasemalle, pyytää reseptin uusimista, katsoa potilastietojasi ja laboratoriotuloksia.
Maisa-asiakasportaali - www.maisa.fi

Kuurojen ja kuulovammaisten yhteydenotto

Kuurot ja kuulovammaiset, sekä henkilöt, jotka eivät pysty tuottamaan puhetta, voivat jättää kiireettömän yhteydenoton Keravan terveyskeskukseen sähköisesti Klinik-oirearvion kautta, tai kuvaamalla yhteydenoton syytä tekstiviestitse.

Kuvaa oireitasi Klinik-oirearviossa ja kirjoita tekstikenttään, että terveyskeskus voi olla yhteydessä sinuun vain tekstiviestillä. Merkitse myös henkilötietovälilehdellä yhteydenottotavaksi vain tekstiviesti.
Täytä Klinik-oirearvio

Voi lähettää kuvauksen syystäsi yhteydenottoon myös tekstiviestillä numeroon 040 318 3707. Numero on vain niiden henkilöiden asiointia varten, jotka eivät kuule tai pysty tuottamaan puhetta.

Vastaanottoajan peruutus 

Hoitaja- ja lääkärivastaanottoajan peruutus tapahtuu mihin tahansa vuorokauden aikaan puhelimitse numerosta (09) 2949 3456. 

Voit perua vastaanottoaikasi myös Maisa-asiakasportaalin kautta.
Maisa-asiakasportaali - www.maisa.fi

Peruuttamatta jätetystä lääkärikäynnistä peritään 50,80 euron käyntimaksu. Peruuttamatta jätetystä hoitajakäynnistä perutaan 25 euron käyntimaksu. Maksua ei kuitenkaan peritä peruuttamatta jätetyltä neuvolakäynniltä. 

Maksu peritään 18 vuotta täyttäneeltä ja sitä vanhemmilta. 

Ennen vastaanottoa

Jos mahdollista, täytäthän esitietolomakkeen ja tarvittaessa muita terveydentilaa kartoittavia lomakkeita ennen vastaanottoa. Vastaanotto sujuu nopeammin, kun tuot täytetyn lomakkeen mukanasi. Lomakkeet löytyvät täältä.

Ilmoittautuminen vastaanotolle

Huom! Tällä hetkellä itseilmoittautumisautomaatti varatulle vastaanottoajalle ei ole käytössä! Voit mennä suoraan odotusaulaan, joka sinulle on ajanvarauksen yhteydessä ilmoitettu.

Itseilmoittautumisautomaateilla ilmoittaudutaan aina ennen hoitajan, lääkärin, fysioterapeutin ja puheterapeutin ajanvarausvastaanotolle tuloa. Tämän lisäksi automaateilla ilmoittaudutaan, kun tullaan jonottamaan päivystyksen hoidon tarpeen arviointiin (C-aula), MIEPÄ:ään (C-aula) ja potilastoimistoon/infoon (B-aula).

 


Terveyskeskuksen aukiolo

Terveyskeskuksen vastaanotto on auki ma-to klo 8-16 ja pe klo 8-14.

Päivystys on auki ma-pe klo 8-16

Terveyskeskuksen osoite

Metsolantie 2
04200 Kerava

OMAHOITAJA

Terveyskeskuksessa työskentelee 18 sairaan- ja terveydenhoitajaa omahoitajan tehtävässä. Omahoitajan työhön kuuluu puhelimessa tehtävä hoidon tarpeen arviointi, pitkäaikaissairaiden potilaiden hoito, seuranta ja omahoidon tukeminen sekä erilaisia hoidollisia toimenpiteitä. 

Omahoitaja tekee läheistä yhteistyötä omalääkärityöparin kanssa. Hoitaja arvioi hoidon tarpeen ja potilaan henkilökohtaisen hoitosuunnitelman perusteella ohjautuuko potilas lääkärin, hoitajan vai molempien vastaanotoille. Omahoitaja voi konsultoida tarvittaessa omalääkäriä. 

OMALÄÄKÄRI

Terveyskeskuksessa työskentelee 18 yleislääkäriä omalääkärin tehtävässä. Jokaiselle keravalaiselle on nimetty omalääkäri, joka määräytyy kotiosoitteen perusteella. 

Omalääkärin kanssa on mahdollista solmia pitkäkestoinen hoitosuhde ja hän vastaa pääsääntöisesti sairauksien ja oireiden tutkimuksista, hoidoista ja seurannasta, lausunnoista sekä reseptien uusinnasta. 

Kiireellisissä tilanteissa, tai jos omalääkärin vastaanotolle on jonoa, aika voidaan varata myös muulle kuin omalääkärille.

ERIKOISLÄÄKÄRIPALVELUT

Minkälaisia palveluita?

Terveyskeskuksessa työskentelee sisätautien, ihotautien, geriatrian, psykiatrian, työterveyshuollon ja ortopedian erikoislääkäreitä. Erikoislääkärit osallistuvat potilaiden tutkimiseen sekä hoitoon ja antavat yleislääkäreille konsultaatiotukea.

Ajanvarauksesta ei anneta suoraan aikaa muille kuin yleislääkäreiden vastaanotolle. Muiden erikoisalojen lääkäreiden vastaanotolle on mahdollista päästä omalääkärin tekemällä lähetteellä.

Toimenpideyksikkö

Toimenpideyksikössä tehdään mahalaukun ja paksusuolen tähystystutkimuksia, sydämen ultraäänitutkimuksia sekä sydämen rasituskokeita.

Jos sinulle on tehty ajanvaraus toimenpideyksikköön, saat tiedon varauksesta ja valmistautumisohjeet kirjeellä kotiin. Ajanvaraukseen tai tutkimukseen liittyvissä kysymyksissä voit jättää viestin toimenpideyksikön jonohoitajan numeroon 040 318 3606. Sanele nauhalle nimesi, syntymäaikasi ja mitä asiasi koskee. Sinulle soitetaan viimeistään seuraavan arkipäivän aikana. Palvelu on auki  24/7.

Muistipoliklinikka

Muistipoliklinikalla tehdään yli 70-vuotiaille muistitutkimuksia ja muistisairaiden ajokykyarvioita. Alle 70-vuotiaiden muistitutkimukset tehdään Peijaksen neurologian poliklinikalla.

Muistitutkimuksiin ja muistisairauksien hoitoon liittyviin kysymyksiin vastaa muistihoitaja arkisin klo 12-13, numerossa 040 318 2060.


HOITOTARVIKEJAKELU

Hoitotarvikejakelusta jaetaan maksuttomia hoitotarvikkeita ja -välineitä yksilöllisen hoitosuunnitelman mukaisesti. Tällaisia hoitotarvikkeita ovat esimerkiksi diabeteksen hoitoon ja seurantaan liittyvät välineet, inkontinenssisuojat ja CPAP-tarvikkeet. Lisätietoa pitkäaikaissairaille jaettavista maksuttomista hoitotarvikkeista ja -välineistä täältä

Hoitotarvikkeita voi hakea aukioloaikana ilman ajanvarausta, mutta niiden saaminen edellyttää voimassa olevaa lähetettä tai hoitosuunnitelmaa. Saat lähetteen joko omahoitajalta, lääkäriltä tai erikoissairaanhoidosta.

Voit hakeutua hoitotarvikejakeluun ilman ajanvarausta keskiviikkoisin klo 9.30-11. Hoitotarvikejakelu sijaitsee terveyskeskuksen kellarikerroksessa (B-ovi, opasteita seuraten, alas hissillä tai portaita pitkin). 

Suosittelemme soittamaan hoitotarvikejakelun puhepostiin ja tilaamaan tuotteet noutoautomaattiin puh. 040 318 3432Puhepostiin voi soittaa vuorokauden ympäri. Puhepostiin sanellaan nimi, syntymäaika ja mitä asiasi koskee. Myös ohjaus- ja neuvonta-asioissa voit jättää viestin puhepostiin. Jos tarvitsemme lisätietoa tilaukseesi liittyen, soitamme sinulle takaisin.

Hoitotarvikejakelulla on käytössä kaksi noutoautomaattia, jotka sijaitsevat terveyskeskuksen B-aulassa. Kun tilaamasi tuotteet ovat tulleet ja laitettu noudettaviksi automaattiin, saat tekstiviestillä vahvistusviestin. Tuotteet on noudettava 7 päivän kuluessa. Lokero tyhjennetään määräajan jälkeen. B-aulan ovi on avoinna-ovi ma-pe 7-18.30 ja viikonloppuisin sekä pyhäpäivinä klo 13-18.30.

Diabetestarvikkeista saat neuvoa ja ohjausta ma-pe klo 12-13 numerosta 040 318 3622.

Hoitotarvikejakelun FAX 09 2949 3213

Inkontinenssisuojien saamiseksi tarvitset erillisen päätöksen, ota ensin yhteys omahoitajaan joka arvioi kokonaistilanteen. CPAP-tarvikkeet tilataan edeltävästi puhelimitse jokaiselle erikseen.

MUUT PALVELUT

INR-poliklinikka

Poliklinikalla hoidetaan pysyvässä varfariinihoidossa olevia potilaita. Ajanvaraus, ajan siirtäminen ja varfariinihoitoon liittyvä neuvonta tapahtuvat numerossa 040 318 3612 arkisin klo 12-13. INR-poliklinikan palvelut hoidetaan aulojen 4 ja 7 vastaanottohuoneissa, kulku B-oven kautta.

Diabetes

Diabeteshoitaja vastaa I-tyypin ja monipistoshoitoisten II-tyypin diabeetikkojen hoitoon liittyvistä asioista ja ajanvarauksesta. Voit soittaa diabeteshoitajalle puhelintunnilla arkisin klo 12-13 numeroon 040 318 3622. Käytössä on takaisinsoittopalvelu.

Tabletti- ja perusinsuliinihoitoisten diabeetikkojen hoitoon liittyvistä asioista ja ajanvarauksesta vastaavat omahoitajat numerosta (09) 2949 3456

Rokotteet, matkustaminen ja tartuntataudit

Rokotteisiin, matkustamiseen ja tartuntatauteihin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä niistä vastaavaan terveydenhoitajaan puhelimitse arkisin klo 12–13, numeroon 040 318 3623.

Kolesteroli

Kolesteroli-infot ovat toistaiseksi tauolla.

TYÖTTÖMIEN TERVEYSTARKASTUKSET

Työllisyysyksikkö ja TE-keskus varaavat asiakkailleen ajan ilmaiseen terveystarkastukseen, joka tehdään terveyskeskuksessa. 

Terveystarkastusten tarkoituksena on edistää työttömän terveydentilaa, hyvinvointia sekä työ- ja toimintakykyä. Yleiseen terveystarkastukseen voi jokainen kuntalainen hakeutua tasavertaisesti työtilanteesta riippumatta, kun on huoli omasta terveydentilasta. Varaus yleiseen terveystarkastukseen tehdään terveyskeskuksen yleisestä ajanvarausnumerosta (09) 2949 3456.

TYÖTERVEYSHUOLTO

Työterveyspalvelun järjestämisvastuu on siirtynyt 1.7.2020 Vantaa kaupungille AITO Työterveys-Vantaan Työterveys Oy:lle