Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint
Työryhmäsivusto > terveyskeskus vastaanottopalvelu

Ajanvarauspalvelut

Kerava_kuvituskuvat_1100x300-ajanvaraus.png

MITEN VASTAANOTOLLE PÄÄSEE?

 

Ajanvaraus hoitajan ja lääkärin vastaanotolle

Ajan varaaminen hoitajan ja lääkärin vastaanotolle tapahtuu puhelimitse numerosta (09) 2949 3456,  ma-to klo 8-15 sekä pe 8-14 tai terveyskeskuksen potilastoimistosta (B-aula).

Puhelinpalvelussa ja potilastoimistossa tehdään hoidon tarpeen arviointi. Hoitaja arvioi tilanteesi, antaa ohjausta sekä neuvontaa ja varaa tarvittaessa ajan vastaanotolle.

eAsiointi

Osa varattavista ajoista ei edellytä hoidon tarpeen arviointia, jolloin voit varata ajan suoraan eAsioinnin kautta. Jos olet jo asiakkaamme, uusi aika voidaan myös varata käynnin yhteydessä ilman erillistä hoidon tarpeen arviointia.

Ennen vastaanottoa

Jos mahdollista, täytäthän esitietolomakkeen ja tarvittaessa muita terveydentilaa kartoittavia lomakkeita ennen vastaanottoa. Vastaanotto sujuu nopeammin, kun tuot täytetyn lomakkeen mukanasi. Lomakkeet löytyvät täältä.

OMAHOITAJA

Terveyskeskuksessa työskentelee 18 sairaan- ja terveydenhoitajaa omahoitajan tehtävässä. Omahoitajan työhön kuuluu puhelimessa tehtävä hoidon tarpeen arviointi, pitkäaikaissairaiden potilaiden hoito, seuranta ja omahoidon tukeminen sekä erilaisia hoidollisia toimenpiteitä. 

Omahoitaja tekee läheistä yhteistyötä omalääkärityöparin kanssa. Hoitaja arvioi hoidon tarpeen ja potilaan henkilökohtaisen hoitosuunnitelman perusteella ohjautuuko potilas lääkärin, hoitajan vai molempien vastaanotoille. Omahoitaja voi konsultoida tarvittaessa omalääkäriä. 

OMALÄÄKÄRI

Terveyskeskuksessa työskentelee 18 yleislääkäriä omalääkärin tehtävässä. Jokaiselle keravalaiselle on nimetty omalääkäri, joka määräytyy kotiosoitteen perusteella. 

Omalääkärin kanssa on mahdollista solmia pitkäkestoinen hoitosuhde ja hän vastaa pääsääntöisesti sairauksien ja oireiden tutkimuksista, hoidoista ja seurannasta, lausunnoista sekä reseptien uusinnasta. 

Kiireellisissä tilanteissa, tai jos omalääkärin vastaanotolle on jonoa, aika voidaan varata myös muulle kuin omalääkärille.

PÄIHDE- JA MIELENTERVEYSPALVELUT

Terveyskeskuksessa työskentelee 7 psykiatrista sairaanhoitajaa, jotka hoitavat potilaita yhteistyössä omalääkäreiden ja konsultoivan psykiatrin kanssa.

Miten pääsee arvioon ja hoitoon?

Matalan kynnyksen pisteelle eli MIEPÄ-pisteelle (C-ovi, odotustila 8) voit hakeutua ilman ajanvarausta keskustelemaan mielenterveyteen tai päihteiden käyttöön liittyvistä huolista. Pisteellä kartoitetaan tilannettasi ja käynnistetään tarvittaessa hoidon suunnittelu.

MIEPÄ-piste on avoinna maanantaista torstaihin klo 8-14 ja perjantaisin klo 8-13. Ota tullessasi vuoronumero ja odota, kunnes sinut kutsutaan sisään. Voit myös halutessasi varata ajan alkuarviointiin MIEPÄ-pisteelle eAsioinnin kautta. Pisteellä työskentelee psykiatrisia sairaanhoitajia ja tiistaista torstaihin klo 9.15-11.15 sosiaalialan ammattilainen. 

Saat tietoa ajan varaamisesta ja hoidon järjestämisestä soittamalla psykiatrisen sairaanhoitajan puhelintunnilla arkisin klo 12-13 numeroon 040 318 3017.

 

Ryhmät

Korva-akupunktioryhmä kokoontuu tiistaisin klo 14.30 osoitteessa Metsolantie 9 ARyhmä on kesätauolla 18.6- 12.8.2018.

Voit hakeutua ryhmään ilman ennakkoilmoittautumista tai lähetettä. 
Hoidon avulla pyritään esimerkiksi vähentämään päihteisiin liittyviä mielitekoja/houkutuksia ja helpottamaan vieroitusoireita. Lisätietoa hoidosta on täällä.


Päivätoiminta

Päivätoiminta on suunnattu täysi-ikäisille mielenterveys- ja päihdekuntoutujille kuntoutumisen ja arjenhallinnan tukemiseksi. Voit osallistua toimintaan ma, ti, to ja pe klo 9-13 ilman lähetettä osoitteessa Metsolantie 9 A. Päivätoiminnan ohjaajan puhelinnumero on 040 318 3505.

TYÖTERVEYSHUOLTO

Terveyskeskuksessa tarjotaan lakisääteistä työterveyshuoltoa Keravan kaupungin alueella sijaitseville yrityksille. Työterveyshuollossa työskentelevät lääkäri, työterveyshoitaja, toimistosihteeri ja työfysioterapeutti. 

Yrityksillä ja yrittäjillä on oikeus saada korvausta työterveyshuollon kustannuksista KELA:lta sairausvakuutuslain perusteella. Tästä voit tarkistaa työterveyshuollon palveluiden maksut.

Saat lisätietoa palvelusta toimistosihteeriltä numerosta 040 318 2121. Työterveyshoitaja on paikalla ti ja ke, p. 040 318 3270.

ERIKOISLÄÄKÄRIPALVELUT

Minkälaisia palveluita?

Terveyskeskuksessa työskentelee sisätautien, ihotautien, geriatrian, psykiatrian, työterveyshuollon ja ortopedian erikoislääkäreitä. Erikoislääkärit osallistuvat potilaiden tutkimiseen sekä hoitoon ja antavat yleislääkäreille konsultaatiotukea.

Toimenpideyksikössä tehdään mahalaukun ja paksusuolen tähystystutkimuksia, sydämen ultraäänitutkimuksia sekä sydämen rasituskokeita.

Muistipoliklinikalla tehdään yli 70-vuotiaille muistitutkimuksia ja muistisairaiden ajokykyarvioita. Alle 70-vuotiaiden muistitutkimukset tehdään Peijaksen neurologian poliklinikalla.

Miten pääsee vastaanotolle?

Ajanvarauksesta ei anneta suoraan aikaa muille kuin yleislääkäreiden vastaanotolle. Muiden erikoisalojen lääkäreiden vastaanotolle on mahdollista päästä omalääkärin tekemällä lähetteellä.

Jos sinulle on tehty ajanvaraus toimenpideyksikköön, saat tiedon varauksesta ja valmistautumisohjeet kirjeellä kotiin. Ajanvaraukseen tai tutkimukseen liittyviin kysymyksiin vastaa jonohoitaja maanantaisin klo 9-12 numerossa 040 318 3606. Ajan peruutuksen voi jättää numeroon 09 2949 3456.

Muistitutkimuksiin ja muistisairauksien hoitoon liittyviin kysymyksiin vastaa muistihoitaja arkisin klo 12-13, numerossa 040 318 2060. 

MUUT PALVELUT

Hoitotarvikejakelu

Hoitotarvikejakelusta jaetaan maksuttomia hoitotarvikkeita ja -välineitä yksilöllisen hoitosuunnitelman mukaisesti. Tällaisia hoitotarvikkeita ovat esimerkiksi diabeteksen hoitoon ja seurantaan liittyvät välineet, inkontinenssisuojat ja CPAP-tarvikkeet. Lisätietoa pitkäaikaissairaille jaettavista maksuttomista hoitotarvikkeista ja välineistä tästä linkistä

Voit hakeutua hoitotarvikejakeluun ilman ajanvarausta tiistaisin klo 16-18 ja keskiviikkoisin klo 9.30-11. Hoitotarvikejakelu sijaitsee terveyskeskuksen kellarikerroksessa (B-ovi, opasteita seuraten, alas hissillä tai portaita pitkin).  Heinäkuun hoitotarvikejakelu on kiinni.

Voit kysyä neuvoja ja ohjausta sairaanhoitotarvikkeista ma-to klo 15-16 ja pe klo 10-11 numerosta 040 3183 432

Diabetestarvikkeista saat neuvoa ja ohjausta ma-pe klo 12-13 numerosta 040 318 3622.

Hoitotarvikejakelun FAX 09 2949 3213

 

INR-poliklinikka

Poliklinikalla hoidetaan pysyvässä varfariinihoidossa olevia potilaita. Ajanvaraus, ajan siirtäminen ja varfariinihoitoon liittyvä neuvonta tapahtuvat numerossa 040 318 3612 arkisin klo 12-13. INR-poliklinikka sijaitsee terveyskeskuksen A-aulassa. 

Diabetes

Diabeteshoitaja vastaa I-tyypin ja monipistoshoitoisten II-tyypin diabeetikkojen hoitoon liittyvistä asioista ja ajanvarauksesta. Voit soittaa diabeteshoitajalle puhelintunnilla arkisin klo 12-13 numeroon 040 318 3622.

Tabletti- ja perusinsuliinihoitoisten diabeetikkojen hoitoon liittyvistä asioista ja ajanvarauksesta vastaavat omahoitajat numerosta (09)29493456

Rokotteet, matkustaminen ja tartuntataudit

Rokotteisiin, matkustamiseen ja tartuntatauteihin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä niistä vastaavaan terveydenhoitajaan puhelimitse arkisin klo 12–13, numeroon 040 318 3623.

Kolesteroli

Kevään 2018 Kolesteroli-infot järjestetään terveyskeskuksessa (Metsolantie 2, B-ovi) joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko.

Kevään ryhmien aikataulu:

  • 7.3.2018  klo 14-15
  • 4.4.2018  klo 14-15
  • 2.5.2018  klo 14-15
  • 6.6.2018  klo 14-15

Lisätietoa Kolesteroliryhmästä löydät tämän linkin kautta.

Työttömien terveystarkastukset

Työllisyysyksikkö ja TE-keskus varaavat asiakkailleen ajan ilmaiseen terveystarkastukseen, joka tehdään terveyskeskuksessa. 

Terveystarkastusten tarkoituksena on edistää työttömän terveydentilaa, hyvinvointia sekä työ- ja toimintakykyä. Yleiseen terveystarkastukseen voi jokainen kuntalainen hakeutua tasavertaisesti työtilanteesta riippumatta, kun on huoli omasta terveydentilasta. Varaus yleiseen terveystarkastukseen tehdään terveyskeskuksen yleisestä ajanvarausnumerosta (09) 2949 3456

TERVEYSKESKUKSEN 1. KERROS

Asset 3@2x.pngAsset 5@2x.png