Skip Ribbon Commands
Skip to main content
SharePoint
Team Site > Koronarokotus

 Uutiset koronarokotuksista

Retrieving Data

KORONAROKOTUKSET ANTTILAN 

ROKOTUSPISTEELLÄ (Kauppakaari 1)

Rokotuspisteen aukioloajat toukokuussa: 
 • tiistaisin klo 8.15–15.45
 • keskiviikkoisin klo 8.15–16.45.
Kesäkuussa rokotuspiste on auki keskiviikkoisin klo 8.15–16.45.

Koronarokotukset ilman ajanvarausta seuraaville ryhmille:

 • kaikki 5-17 vuotiaat 1. tai 2. koronarokotusta tarvitsevat (huom 5-11v rokotukset vain keskiviikkoisin)

 • 3. koronarokotus, riskiryhmiin kuuluvat 12-17-vuotiaat sekä kaikki 18 vuotta täyttäneet keravalaiset

 •  4. koronarokotus:
  • kaikki 80 vuotta täyttäneet sekä
  • 65 vuotta täyttäneet koti- tai omaishoidon piirissä olevat sekä
  • 65 vuotta täyttäneet, joiden terveys ja toimintakyky ovat vastaavasti heikentyneet, ja jotka eivät pärjää yksin kotona arjessa ilman toisen ihmisen apua.
Rokotukseen voi varata myös ajan koronarokotusaika.fi-sivustolta tai puhelimitse numerosta 040 318 3113 (ma-pe klo 9–15, käytössä on takaisinsoittopalvelu).

Lisäksi 3. koronarokotuksia tarjotaan myös muille kuin riskiryhmiin kuuluville 12–17-vuotiaille, jos se on tarpeen muusta kuin lääketieteellisistä syystä, esimerkiksi matkustamisen vuoksi. 

Rokotamme myös ulkopaikkakuntalaisia. Ulkopaikkakuntalaisen on rokotukseen tullessa voitava todentaa aiemmin annetut koronarokotukset esimerkiksi EU-rokotustodistuksella.

Annamme koronarokotuksia myös henkilöille, joilla ei ole kotikuntaa Suomessa tai joilla ei ole muuta oikeutta saada ennaltaehkäiseviä julkisen terveydenhuollon palveluja Suomessa. Emme kuitenkaan rokota matkailijoita tai muita hyvin lyhyen aikaa Suomessa vierailevia. Rokotuksen voi hakea ilman ajanvarausta rokotuspisteen aukioloaikoina.

HUOM! Novavaxin Nuvaxovid- rokotetta saa ainoastaan varaamalla rokotusajan puhelimitse numerosta 040 318 3113 (ma-pe klo 9–15). Käytössä on takaisinsoittopalvelu. 

Lasten (5-11v) koronarokotuksia saa viikosta ainoastaan keskiviikkoisin. Rokotukselle voi tulla edelleen myös ilman ajanvarausta aina keskiviikkoisin.

ROKOTUSPISTE

Koronarokotuspiste toimii Anttilan vanhassa kiinteistössä osoitteessa Kauppakaari 1.

Rokotuspiste on auki seuraavasti:

 • tiistaisin klo 8.15–15.45

 • keskiviikkoisin klo 8.15–17

Lasten (5-11v) rokotukset ilman ajanvarausta tai ajanvarauksella ainoastaan keskiviikkoisin.

Lauantaiaukioloajoista ja muista poikkeavista aukioloajoista tiedotetaan erikseen.

Saavu rokotukseen vain terveenä. Älä saavu rokotukseen, jos sinulla on korona tai olet altistunut koronavirustartunnalle. Kasvomaskin käyttäminen rokotuspisteellä on pakollista.

Suosittelemme saapumaan rokotukseen mahdollisuuksien mukaan kävellen tai julkisia kulkuvälineitä käyttäen. Keravan juna-asemalta rokotuspisteelle on noin 400 metrin kävelymatka. Puuvalonaukion ja Keravanaukion linja-autopysäkeiltä on noin 170 metrin matka rokotuspisteelle.

Rokotuspisteen lähistöllä on myös useita parkkipaikkoja. Jos saavut rokotukseen autolla, pystyt jättämään autosi lähistölle.

Rakennukseen on esteetön kulku loivaa ramppia pitkin. Rokotukseen saapuville ei valitettavasti ole WC-tiloja rokotuspisteellä.ENSIMMÄINEN JA TOINEN KORONAROKOTUS

Koronarokotetta tarjotaan Suomessa kaikille 5 vuotta täyttäneille. Rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Ensimmäisen ja toisen koronarokotuksen väli on 6–12 viikkoa.

KOLMAS KORONAROKOTUS

 • 1860-vuotiaat, jotka eivät kuulu riskiryhmään, voivat tulla 3. koronarokotukselle 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

 • 60 vuotta täyttäneet ja riskiryhmiin kuuluvat voivat tulla 3. koronarokotukselle, kun toisesta annoksesta on kulunut 3–4 kuukautta.

 • Voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille suositellaan kolmatta rokoteannosta, kun toisesta koronarokotuksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. Lisätietoa voimmaakaasti immuunipuutteisista henkilöistä:
  Ketkä katsotaan voimakkaasti immuunipuutteisiksi? (thl.fi)

 • Riskiryhmiin kuuluville 12–17-vuotiaille suositellaan 3. rokotusta, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta.
    
 • Lisäksi 3. koronarokotuksia tarjotaan myös muille kuin riskiryhmiin kuuluville 12–17-vuotiaille (rokotusväli 6 kuukautta 2.rokotuksesta), jos se on tarpeen muusta kuin lääketieteellisistä syystä, esimerkiksi matkustamisen vuoksi.

NELJÄS KORONAROKOTUS

Kuka saa neljännen rokoteannoksen?
 
 • 65 vuotta täyttäneet koti- tai omaishoidon piirissä olevat sekä
 • 65 vuotta täyttäneet, joiden terveys ja toimintakyky ovat vastaavasti heikentyneet, ja jotka eivät pärjää yksin kotona arjessa ilman toisen ihmisen apua
 • 80 vuotta täyttäneet ja iäkkäiden hoivakodeissa asuvat ilman alaikärajaa
 • 12 vuotta täyttäneet voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt Ketkä katsotaan voimakkaasti immuunipuutteisiksi? (thl.fi)
Neljänsiä koronarokoteannoksia tarjotaan Keravalla niille iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muillekin iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet. Tällaiset henkilöt tarvitsevat toisen henkilön apua arjessa selviytymiseen terveyden ja/ tai toimintakyvyn johdosta.
 
Myös 4. koronarokotuksen voi hakea ilman ajanvarausta. Rokotukselle voi myös varata ajan koronarokotusaika.fi-sivustolta tai puhelimitse numerosta 040 318 3113 (ma-pe klo 9–15). Käytössä on takaisinsoittopalvelu. 

Neljännellä rokoteannoksella pyritään lyhyen aikaa estämään lieväoireistakin koronainfektiota tässä haavoittuvassa väestönosassa. Neljännen annoksen voi saada, kun kolmannesta annoksesta tai sairastetusta taudista on kulunut vähintään kolme kuukautta. Jos olet saanut kolmannen koronarokotteen ja lisäksi sairastanut koronavirusinfektion (yli kuusi viikkoa rokotuksen ja taudin välillä), ei tarvetta neljännelle annokselle ole.

KORONAROKOTUS TAUDIN SAIRASTANEILLE

Alle 18-vuotiaille (5-17-vuotiaat) taudin sairastaneille ensimmäinen rokote voidaan antaa 4–6 kuukautta sairastetun taudin jälkeen.

Taudin sairastaneelle ja yhden rokotteen saaneelle 18-60 vuotiaalle suositellaan toista rokotetta, kun joko taudista tai edellisestä rokotuksesta on kulunut 4-6 kuukautta.

Taudin sairastaneelle ja yhden rokotteen saaneelle yli 60 vuotiaille sekä riskiryhmäläisille suositellaan toista rokotetta, kun joko taudista tai edellisestä rokotuksesta on kulunut 3-4 kuukautta.

Taudin sairastaneet ja kolme rokotusta saaneet yli 80-vuotiaat eivät tarvitse 4. koronarokotusta. 

Lisäksi on hyvä huomioida, että koronarokotuksen ja koronatartunnan välin on oltava riittävän pitkä, vähintään kuusi viikkoa, jotta tartunnan voidaan katsoa vastaavan yhtä rokoteannosta.

Tarvitseeko yli 18-vuotias koronataudin sairastanut kolmannen annoksen?

Jos henkilö on sairastanut koronataudin ja saanut kaksi rokoteannosta, hän ei tarvitse suojan kannalta kolmatta rokoteannosta. Poikkeuksena ovat voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt, joille suositellaan kolmatta rokoteannosta, vaikka he olisivat sairastaneet koronataudin ja saaneet kaksi rokoteannosta. Kolmas annos voidaan kuitenkin antaa myös muille kuin vakavasti immuunipuutteisille, jos se on tarpeen esimerkiksi matkustamisen vuoksi tai muusta painavasta syystä.

Lisätietoa: Vaikuttaako sairastettu koronavirustauti rokottamiseen? (thl.fi)ROKOTUSVALMISTE

Rokotamme 12 vuotta täyttäneet BioNTech-Pfizerin Comirnaty mRNA-rokotteella.

Lasten ja nuorten (5-11 vuotiaat) rokotuksissa käytämme lasten Biontech-Pfizerin Comirnaty mRNA-rokotetta.

Viikosta 10 alkaen aiemmin koronavirusta vastaan rokottamattomien 18 vuotta täyttäneiden asukkaiden on nyt mahdollista saada Novavaxin Nuvaxovid-rokotetta. Novavaxin rokotetta saa ainoastaan varaamalla rokotusajan puhelimitse numerosta 040 318 3113 (ma-pe klo 9–15). Käytössä on takaisinsoittopalvelu. 


NOVAVAXIN NUVAXOVID – ROKOTE

Nuvaxovid-rokote on proteiiniadjuvanttirokote. Kansallisen ohjeistuksen mukaan rokotetta suositellaan henkilöille, joille ei voida antaa mRNA- tai adenovirusvektorirokotetta. Rokotteita voidaan antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille, jotka haluavat tätä rokotevalmistetta muiden valmisteiden sijaan. Kolmantena annoksena rokotetta voidaan antaa, jos rokotettavalla on lääketieteellinen este ottaa muita rokotteita, tai rokotettava ei halua ottaa muita rokotteita. 

Novavaxin rokotetta saa ainoastaan varaamalla rokotusajan puhelimitse numerosta 040 318 3113 (ma-pe klo 9–15). Käytössä on takaisinsoittopalvelu. 

Lisätietoa rokotteesta: Nuvaxovid-koronavirusrokoteTODISTUS KORONAROKOTUKSESTA TAI

SAIRASTETUSTA TAUDISTA

EU:n todistukset koronarokotuksesta, koronavirustestistä ja sairastetusta koronavirustaudista ovat saatavilla Omakannasta.

Jos koronarokotuksesi eivät näy Omakannassa viikon sisällä rokoteannoksen ottamisesta, olethan yhteydessä terveyskeskukseen sähköisesti Maisa-asiakasportaalin kautta.

Koululaiset ja toisen asteen opiskelijat saavat tarvittaessa EU:n koronatodistukset oman koulun tai oppilaitoksen terveydenhoitajan kautta, mikäli todistuksen hankkiminen Omakannasta ei onnistu. Koronatodistuksen voi myös saada tulosteena terveyskeskuksen potilastoimistosta.

Lisätietoa koronatodistuksista (kanta.fi)

Maisa-asiakasportaali (maisa.fi)


LASTEN (5–11v) KORONAROKOTUKSET

Rokottamalla voidaan suojata lapsia ja samalla heidän lähipiiriään erityisesti vakavalta koronavirustaudilta. Koska rokotukset estävät suuren osan tartunnoista, ne vähentävät myös lapsiin ja nuoriin kohdistuvien rajoitustoimien tarvetta.

Vaikka lasten sairaalahoitoa vaativien tautitapausten määrä on pieni, pandemian vuoksi asetetut rajoitukset kohtaamisille, harrastuksille, koulunkäynnille ja opiskelulle vaikuttavat lasten ja nuorten elämään voimakkaasti.

Myös lapset voivat kärsiä pitkäkestoisesta koronavirustaudista, jossa oireet pitkittyvät. Tästä on kuitenkin vielä vähän tutkimustietoa. Lasten ja nuorten koronatautiin on lisäksi kuvattu liittyvän harvinaisena jälkitautina vakavaa yleistynyttä tulehdusreaktiota.

Lasten ja nuorten rokotuksissa käytetään lasten Biontech-Pfizerin Comirnaty mRNA-rokotetta. Koronarokotus on vapaaehtoinen ja maksuton. Lue lisää:

 Usein kysyttyä lasten ja nuorten koronarokotuksista (THL)

Alaikäinen voi päättää rokotteen ottamisesta itse, jos terveydenhuollon ammattilainen arvioi rokotushetkellä lapsen tai nuoren olevan riittävän kypsä tekemään päätöksen rokottamisesta. Jos lapsi tai nuori ei voi tai halua päättää itse rokottamisestaan, tarvitaan suostumus lapsen tai nuoren kaikilta virallisilta huoltajilta.

Rokotustilanteen sujuvoittamiseksi toivomme, että rokotustilanteessa pystytään tarvittaessa varmistamaan kaikkien virallisten huoltajien suostumus rokotukseen.

Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle (THL)

ROKOTUKSEEN TULLESSA

 • ota mukaan KELA-kortti tai henkilökortti
 • kannattaa pukeutua siten, että olkavarren saa helposti paljaaksi
 • 10-vuotiaiden ja sitä vanhempien tulee käyttää kasvomaskia koko rokotuspisteellä oleskelun ajan
 • lapsella pitää olla mukana saattaja. Mikäli saattajana on joku muu kuin huoltaja, tarvitaan mukaan kaikkien virallisten huoltajien allekirjoittama kirjallinen suostumus

ROKOTUKSEN JÄLKEEN

Rokotetun vointia seurataan rokotuspisteellä noin 15 minuutin ajan.

Rokotuksen jälkeen voi yleensä jatkaa normaalia elämää. Esimerkiksi saunassa käyntiä tai tavanomaista liikuntaa ei tarvitse vältellä.

Tavallisimpia todettuja haittoja olivat pistopaikan kipu, turvotus ja punoitus, väsymys, päänsärky, vilunväreet, lihaskipu ja kuume. Kaikki nämä oireet olivat pääsääntöisesti lieviä ja ohimeneviä. Yleis- ja paikallisoireet eivät ole vaarallisia ja ne häviävät yleensä muutamissa päivissä. Laaja paikallisreaktio voi kestää kauemmin, mutta sekään ei yleensä viitta allergiaan. Yleis- ja paikallisoireet eivät estä tehosterokotteen ottamista. Muut kuin edellä mainitut haittavaikutukset ovat harvinaisia. 

Rokotetutkimuksessa mRNA-rokotteiden haittavaikutukset ovat lapsilla ja nuorilla olleet samantyyppisiä kuin aikuisilla.